Реклама / Ads
116| 7652 |23.02.2012 НОВИНИ

Първанов плаши Плевнелиев с ново мнозинство в НС и с комисии анти ГЕРБ

.
Георги Първанов заплаши президента Росен Плевнелиев, че в бъдеще ще има нови парламентарни мнозинства, които ще направят комисии, за да го разследват, както сега ГЕРБ и Яне Янев постъпвали с бившия държавен глава. Той обясни, че комисията в НС, която разследва легитимността му е незаконна.
 

"С Ангел Марин нямаме никакви притеснения от парламентарната комисия, която се занимава с двата ни мандата като президент и вицепрезидент, защото тя е в разрез с конституцията", заяви бившият държавен глава Георги Първанов на пресконференция в НДК. Той я приемал като лична атака срещу себе си. "Парламентът няма конституционното право да разследва президента. Това е работа на конституционния съд", категоричен е Първанов. "Първите две точки в комисията се разминават. Т.1 съобщава, че тя е "за проучване". Т.е., да дава единствено някаква информация и съвети на НС. Подобна комисия бе създадена за планинските и полупланинските региони", опита да се пошегува Първанов. Втората точка си противоречала с първата, тъй като се касаело за анкетно звено.
Според Първанов зад цялата атака стоял лично Бойко Борисов, както и Иван Костов, като ги обвини, че искат да изолират президентската институция. Той се учуди защо и председателят на парламента Цецка Цачева е допуснала тази точка от дневния ред да се разглежда. Агент Гоце предупреди наследника си Росен Плевнелиев, че ще има други мнозинства в НС, които могат да му спретнат подобна комисия. Под обстрела на агент Гоце попадна и тройната коалиция. Първанов прехвърли топката със скандалните помилвания на финансовите и правосъдните министри, които също са слагали подписите си под тях. Първанов намекна, че атаката срещу него идва в навечерието на важен партиен конгрес, визирайки партийното събрание на БСП на 18-ти, 19-ти май. В речта си той нарече Яне Янев "оръженосец на ГЕРБ" и некултурен председател на комисията, която разследва Марин и Първанов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 5943 |20.02.2012 Плевнелиев: Подкрепяме Бокова! . 30| 5692 |20.02.2012 Над 17 млн отишли за заплати на Първановите чиновници . 52| 7272 |19.02.2012 Т. Дончева: И Първанов, и Станишев не стават за лидер на БСП . 74| 8220 |18.02.2012 Писмо на Първанов смути дебата в столетницата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads