Реклама / Ads
74| 6710 |21.04.2012 НОВИНИ

Първанов притеснен, държавата "се яневизирала"

.
Георги Първанов
Президентът Георги Първанов поиска публично опровержение на информацията, която се появиха в интервю с лидера на РЗС Яне Янев, че пари на Националната разузнавателна служба са били използвани за определени цели при неговия мандат.
 

  

Ако доскоро казвах, че ГЕРБ се "яневизира", сега имам усещането, че се "яневизира" държавата. Излиза един човек като този, който е в състояние по най-грубо-лъжливия начин, да хвърля подобни димки, защото това е неговият стил, но това е част от една кампания, която върви срещу мен от различни страни, очевидно някой много го е страх от мен, коментира Първанов.

 

Бившият държавен глава е разговарял вече с новия екип на разузнавателната служба и с представители на президентството, след което е станало ясно, че в доклада, изпратен за нарушения в прокуратурата, не фигурира името на бившия президент и на хората от институцията.

 
Ако има финансови нарушения, нека те да бъдат разследвани, аз приветствам това. Поначало президентът не се занимава с контрол върху финансите на която и да е служба. Понеже съм разговарял с новия ръководител на службата и с представители на президентството, че там името на бившия президент в мое лице, институцията, на хора от институцията, не присъстват. Това е просто една груба лъжа, която е част от черния пиар, вървящ от дни наред. Аз съм настоял да има публично опровержение на тази "партенка", заяви още Първанов.

От деловодството на Главния прокурор потвърдиха, че сигналът не съдържа информация за лица и институции извън Националната разузнавателна служба. Документите са изпратени към компетентната прокуратура.

Вчера пък президентът Росен Плевнелиев обяви, че началникът на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров е освободен заради финансови несъответствия. Държавният глава добави, че се е запознал с доклада по случая, адресиран до премиера и изпратен до прокуратурата.

Днес Георги Първанов и Сергей Станишев се появиха заедно на отчетно-изборната конференция на БСП в район "Красно село" в София. Това е първата публична поява на двамата, след като Георги Първанов изяви намерения да се върне в БСП като лидер.

 

В обръщението си към съпратийците си Първанов изтъкна, че първопричината за това предкатастрофално състояние на България е Бойко Борисов.  Той остро разкритикува цялостното управление на ГЕРБ и особено кризите в здравния сектор.

 

Георги Първанов обясни, че за партията е изключително важно да постигне убедителна победа на изборите през 2013 година, ако иска да управлява отново страната. Той не пропусна да припомни, че партията е изгубила изборите през есента на миналата година, а за седем-осем месеца оттогава досега все още има сериозна разлика в подкрепата за БСП и ГЕРБ. Затова левицата се нуждае от сериозни  промени, ако иска да спечели, категоричен бе Първанов и допълни, че не вижда визията за това в настоящия момент.

  

Лидерът на БСП Сергей Станишев обаче напусна залата и не изслуша словото на Първанов, като се извини, че бърза за друго събитие в страната. На въпрос дали дали са стопили ледовете с опонента му, той коментира лаконично: Партията ще избере своя лидер, аз не съм водил и нямам намерение да водя войни със свои съпартийци.

Според Станишев цивилизования начин това да бъде решено е да има в партията  дебати. Той сподели, че няма визията да седи на председателското място в БСП, а има надеждата и амбицията да направи силна партия, която да отхвърли “ порочната практика на ГЕРБ в управлението”.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 13233 |21.04.2012 Скандал! НСО следяла хора на НАТО, Първанов дал бронирана кола на Манол Велев . 7| 5648 |13.04.2012 Търговците и държавата виновни за високите цени . 34| 8103 |11.04.2012 Татяна Дончева: Станишев е смешник; Първанов - тапа . 163| 8145 |05.04.2012 Борисов фаворит сред политиците, Първанов трупа недоверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads