Реклама / Ads
31| 6466 |23.06.2013 НОВИНИ

Първанов: Проблемът на БСП е, че няма нови идеи

.
Георги Първанов
Отдавна предупреждавам, че около председателя се формира един кръг от наемници, които имат лични цели и ги реализират при досег с властта, смята Първанов.
 

Извинението означава да поемеш политическа отговорност с оставка, заяви президентът на България (2002-2012) Георги Първанов в предаването „Всяка неделя" по НТВ във връзка с действията на лидера на БСП Сергей Станишев. „Разумната позиция за ГЕРБ бе да бъдат опозиция в парламента. Политиката на реваншизъм взривява институциите", добави бившият лидер на социалистическата партия.

 

"Проблемът на БСП е, че няма нови идеи. Впрочем няма нови идеи в политиката изобщо", каза Георги Първанов. Той заяви, че сега на власт е тайна коалиция, чиито правила никой не знае. Според него антитурските настроения не са само проблем на ДПС, те са проблем на България. "Това етническо напрежение идва да покаже, че етническият проблем не е веднъж завинаги решен, той трябва да се решава всеки ден и не бива да се заиграва с тази карта", обясни той. Първанов се обяви против кадруването в БСП и посочи това като повод, поради който хиляди хора излязоха на улицата.
 

„Роди се една идея за програмно правителство, която дълго време се насаждаше, която изглежда много симпатична. Аз я подкрепих безусловно. Но в един момент разбрах, че зад това се крие амбицията на един много тесен кръг около председателя да взема кадровите решения от правителството през конкретните ниво агенция, ниво областни управители, и периодично да информира без право на реален дебат, органите на партията. Аз отдавна предупреждавам, че около председателя се формира един кръг, който няма нищо общо като генезис, като партийно идейно развитие с БСП. Това е кръг от наемници, които имат своите лични цели и ги реализират сега, когато имаме досег с властта. Използвам съвсем съзнателно това понятие, защото ние реално не сме в голямата власт, но отговорността си я носим в пълния мащаб. Този протест не е гневен, за разлика от 1990 и 1996 година, но той със своята умереност носи един респект - нещо, с което управляващите не могат да не се съобразят. И аз се учудвам, че няма диалог, няма никакъв опит да се влезе в реален контакт. Протестиращите трябва да осъзнаят, че без този диалог няма как да наложат своите решения, до въплътяването им в конкретна избирателна форма. Няма друг механизъм, освен да се случи чрез институциите", допълни Георги Първанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 4882 |23.06.2013 Др. Стойнев: Няма да се съобразявам с никакви кръгове . 169| 5804 |22.06.2013 С. Станишев: Няма да сведем глава . 51| 6453 |22.06.2013 М. Манолова: БСП се изложи, но няма огромна поредица от грешки . 105| 7905 |22.06.2013 Румен Гечев отсече: Правителството няма да падне!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads