Реклама / Ads
46| 7256 |04.04.2014 НОВИНИ

Първанов: Против санкции срещу Русия съм

.
Георги Първанов
АБВ е създала силни и работещи структури във всички общини на Варненска област и във всички райони на общината. Това е добро начало и предпоставка за успех на предстоящите избори, каза на пресконференция във Варна Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002-2012 година, съобщи пресцентърът на АБВ.
 

Първанов е удовлетворен от изготвената листа за изборите. Той обясни, че в нея присъстват много силни имена, не само сред първите в листата - Ивайло Калфин и ген. Михо Михов, но и младите кандидати, като Константин Проданов и Нина Найденова. Всички имена в листата са хора, които са много амбициозни и ще работят за просперитета на България, каза Първанов.

АБВ няма да бъде с живот до 25 май и ще се яви на всички избори, които предстоят. По темата Русия – Украйна Георги Първанов бе категоричен, че няма никакво колебание в позицията на АБВ по въпроса за Крим и отношенията Русия – Запада. Санкциите към Русия са неприемливи и трябва да бъдат отхвърлени, не защото са неефективни, а защото са несправедливи.

Първанов е категоричен за необходимостта България да има своя специфична позиция за взаимоотношенията с Русия и даде за пример Кипър със свое отношение по темата. “В България не става въпрос само за взаимоотношенията от историческа гледна точка, но за взаимоотношения от икономическата сфера, както и за духовната близост с Русия. Аз се удивявам от това, че българският парламент не изработи единна позиция, което показва, че този парламент се изхаби, още преди да направи нещо съществено”, коментира той.

Георги Първанов е на мнение, че така създадената ситуация поставя под въпрос авторитета на българския парламентаризъм и си струва да се помисли дали не стои на дневен ред темата за президентска република. „България в лицето на Консултативния съвет е приела и изработила най-антируската позиция, която има от десетилетия насам. Отговорността за това не е само на президента, но и на управляващите. Тази отговорност ще се усети още на предстоящите избори и се надявам хората да изразят своя вот”, коментира Георги Първанов.
По повод решението на Софийския градски съд, който осъди на три години и половина затвор бившият началник на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов, Георги Първанов каза, че се надява държавата да респектира носителите на политика на саморазправа с опонента, която е заложена в известното тефтерче.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5052 |04.04.2014 ЕК против отнемането на лицензите на ЕРП-тата . 10| 6175 |03.04.2014 Димитър Гронев: "За" или "против" Русия ще поднесе изненада на евроизборите . 135| 6066 |01.04.2014 "Атака" сваля кабинета "Орешарски" при санкции срещу Русия . 21| 5999 |31.03.2014 Орешарски и Нюланд обсъдиха визите и санкциите срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads