Реклама / Ads
10| 4710 |04.02.2010 НОВИНИ

Г. Първанов: Ще остана в политиката

.
Георги Първанов Източник: Вяра Йовева
Как ще го направи, било друг въпрос, осведомява президентът.
 

"Дошло е времето да се направи разумен прочит на изпълнението на антикризисните мерки на правителството от есента на 2009-а, обявява в интервю за Дневен Труд президентът Георги Първанов. "Нещо, върху което акцентирах по време на икономическата дискусия за визията за България до 2020 г. Нашите екипи ще продължат работа и на европейско ниво, в публични дискусии ние ще коментираме конкретни решения, които се надяваме да станат позиция и на правителството, и на основните институции в държавата4, казва той.

"Ще запазя своя принцип за ненамеса в кадровата политика на министър-председателя и на другите институции като цяло. Но аз бях един от първите критици, аз започнах полемиката с финансовия министър. В нея няма нищо лично. Имаме съществени различия по политиката. Не споделям икономическия подход на министър Дянков и съм се обосновал още през м. септември. Достатъчно е да се видят реалните резултати от тази политика в икономиката", добавя държавният глава и продължава: "При една нестабилна политическа ситуация знаем как могат да ескалират и икономическите, и социалните процеси. Затова се стремя да стимулирам, понякога дори и да подавам на правителството готови експертизи, както и работещи идеи, които биха подпомогнали техните усилия за изхода от кризата. А пък за конкретните решения отговорността си е на премиера и на министрите."

"При всички положения в България ще има преформатиране на политическото пространство - и вляво, и вдясно. И ще го има заради това, че една част от формациите се изчерпаха в годините на прехода, изхабиха се. А пък след края на кризата ще се родят други модерни политически идеи, които вероятно ще бъдат въплътени и в съответните политически проекти. Ще се появи нова мрежа от граждански структури, чийто глас, надявам се, да се чуе по-отчетливо в обществото, когато става дума за конкретните реални проблеми", казва още Първанов.

"Хората, които сега са в управлението, са имали възможност да се убедят, че аз нямам никакъв личен интерес в енергийния сектор. Но ще продължа с влиянието и контактите, които имам там, да подпомагам усилията на който и да е министър или правителство. Защото това е отрасъл №1 за България. Той ни носи не само енергийна сигурност, той ни дава стимули за икономиката и решения в социалната сфера", продължава президентът.

"Ще остана в политиката. Как ще го направя, това е друг въпрос", разсейва съмненията за политическото си бъдеще Г. Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4802 |25.01.2010 Г.Първанов: Ситуацията в Афганистан се влошава . 17| 4830 |24.01.2010 БСП критикува политиката на ГЕРБ за бг образованието . 3| 4667 |22.01.2010 Г. Първанов: Не красиви, а работни са чувствата ни с Борисов . 3| 4864 |18.12.2009 16 000 останаха без работа за месец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads