Реклама / Ads
16| 5717 |02.02.2014 НОВИНИ

Първанов: Снетото доверие - стягане редиците чрез показен разстрел

.
Лаская се от мисълта, че им направих точен прочит на устава дни преди това. Използваха понятие самоизключване, което го няма в устава.Това е възможно най-тежко като решение на НС. Няма съмнение това е демонстриране на мускули, стягане на редиците, показно отстрелване на някои, които мислят различно.Така бившият президент Георги Първанов коментира решението на НС за снемане на политическото доверие от 13 души, сред които Първанов, Петков и др.
 

Сред наказаните  има няколко качествени младежи - областния управител на Монтана. Изключено е едно друго момче, което не се харесва на Янаки Стоилов.Никой не е спечелил изборите със затягане на дисциплината и с това, че бие с устава по главата членовете си, допълни той.

Предатели са тези, които са предали ценностите и не са предали избирателите. Предатели са тези, които предават интересите на партията, като дават места в управлението на другата, по-малка партия. Така Първанов коментира думите на министъра на отбраната Ангел Найденов, че е предател.

Искам ясно да разгранича нещата. През 2001 и 2006 ДПС имаха важен принос в моя избор. Но това не може да бъде индулгенция за опрощаване на по-сетнешни грехове. Така както критикувам БСП, ще критикувам и ДПС. Част от грешните решения идват от тази посока. ДПС трябва да знаят, че преяждането с власт, ще има тежък ефект за тях.

Кога в българската политика интелигентната доброта ще се върне и надделе, попита Първанов, минути сле като бе слушал актьорът Башар Рахал в предаването.

Той посочи и три идеи, различни от БСП, които ще следва АБВ,  за да не излиза , че се боричкат за власт. Отмяна на плоския данък, реализиране на "Белене", слагаме в основата на нашата програма демографската криза - изброи Първанов.


Това не е само проблем на моя наследник.Такъв проблем имат много от наследниците, които са посочени да поемат щафетата, Така Първанов отговори за комплекса на Станишев като посочен.

Процесът на наказване, на отстраняване, на реално изключване от политиката и политичестката чистка върви с пълна сила. Верните се награждават с постове. Върви клинтелизъм. Това означава, че верните и послушните, които следват политиката на партийното ръководство, получават постове в държавното управление, независимо от тяхната подготовка и ценз. Аз се опасявам, че сегашното управление е уязвимо от подоготовката на хората, които реализират сегашното управление, коментира Първанов.

В историята на партията има и други такива случаи, но тука става дума за нещо масово. Но ще изключат ли тези 1300, които питат какво става с АБВ? И какво става? "Позитано" става една машина за изключване. И това ще е краят..Най-единна е партията през 1929 г.,по време на левосекстанския период когато са били само 300 души.Дано не стигне до това,завърши бившият президент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5688 |01.02.2014 АБВ контраатакува: Не искаме доверието на "Позитано" 20 . 48| 5726 |31.01.2014 Първанов: Ако референдумът се провали, вносителят да си подаде оставката . 13| 6359 |31.01.2014 Петър Кънев предрича: Вотът на недоверие на ГЕРБ няма да успее . 21| 6467 |29.01.2014 Първанов: АБВ се отказва от „всичко що е платено”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads