Реклама / Ads
41| 10112 |20.10.2010 НОВИНИ

Първанов спъна протест в Кърджали, пуска майтапи за Супер Бианка

.
Неудобен въпрос задави президента докато преглъщаше от народната пита
Кметът на Кърджали Хасан Азис забрани на жителите от селата по пътя Кърджали-Главатарци да протестират заради посещение на Георги Първанов в града. Държавният глава се избъзика с вчерашния арест на репортерка от Нова ТВ.
 

Обиколката на президента предизвика два гафа в рамките само на 24 часа. След като вчера в Перник беше арестувана Супер Бианка от "Шоуто на Иван и Андрей" заради това, че искаше да зададе няколко въпроса на президента, днес ново недоразумение се роди от негова визита, този път в Кърджали.

Близо 500 души са се включили в подписка, в която настояват пътят Кърджали-Главатарци да бъде оправен, тъй като в момента е в много тежко състояние, със страшно много дупки. Освен това в района на пазара в началото на пътя за Енчец от 8 години има теч, който ще направи пътя непроходим през зимата.

Днес полицаите, които бяха повече от протестиращите, на мястотона предвидената блокада на пътя, не разрешиха това да се направи, позовавайки се на заповед на кмета на Кърджали Хасан Азис. В мотивите за отказ за протест той посочвал, че днес в Кърджали пристигат Георги Първанов, други високопоставени лица, гости от Гърция и Турция, във връзка с участието си в международния форум „Културните коридори на Балканите - култура и туризъм в регион „Тракия" и моментът не бил подходящ за протести, свързани с блокиране на път.

Подали сме уведомителното писмо до кмета още на 4 октомври, когато не сме знаели, че ще има такъв форум, коментира Георги Башков. Той заяви намерението на протестиращите да продължат с всички опити и законни начини да изразят своя протест.

Посещението му беше придружено от мек скандал. Областният управител на Кърджали Иванка Таушанова не уважи визитата на личния гост и се командирова в София заради други по-важни дела. Зад събитието стои археологът Николай Овчаров и негови приятели, близки до Първанов. На края на срещата президентът пусна майтап по адрес на Супер Бианка, която МВР арестува в Перник по неясни причини. "Да не ме гони някой по стълбите и да си забрави въпроса", каза на изпроводяк Първанов и пожела приятен ден на всички. След като преспи в Кърджали, президентът се насочва към Смолян. Според запознати, очевидно държавният глава все по-сериозно гледа на бъдещия политически проект, който замисля и е решил да набира симпатизанти и съмишленици в цяла България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8798 |20.10.2010 Полицаи мирно протестират, търсят си правата . 5| 5359 |20.10.2010 500 студенти на протест срещу дървената ваканция в СУ . 19| 5369 |19.10.2010 Студенти: Писна ни! Днес протестираме пред МС! . 46| 10756 |19.10.2010 Арестуваха Супер Бианка, натискала се за интервю с Първанов, шоуто отвръща на удара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads