Реклама / Ads
18| 6280 |22.01.2012 НОВИНИ

Първанов vs Станишев - датата е 4 февруари

.
С.Станишев и Г.Първанов
Сергей Станишев и Георги Първанов ще се срещнат за първи път, след като президентът сдаде поста на „Дондуков” 2, на 4 февруари на "Позитано" 20, съобщава Дневник.
 

 

 

За тогава е планирана дискусия по повод 15-годишнината, откакто като председател на БСП Първанов върна мандата за съставяне на второ правителство на социалистите, след като Жан Виденов падна от власт. На сбирката ще бъдат поканени и Първанов, и Станишев, не е ясно дали вторият ще приеме.

За организатор на дискусията се сочи Младежкото обединение в БСП. Миналия февруари младите леви заедно с института "Николай Добрев" събраха двамата по същия повод в централата на БСП, където Първанов не беше стъпвал от десет години. Председателят на обединението Явор Гечев заяви, че не знае за такава сбирка, подготвяна от младежите.

Според редица политолози именно на знаковата дата 4 февруари Георги Първанов ще даде яснота за своето политическо бъдеще. В последните дни Първанов и Станишев размениха много остри нападки през медиите. Мнозина от левицата очакват, че двубоят между двамата ще се състои на предстоящия през май конгрес, който трябва да избере следващия председател на БСП.

Преди седмица Първанов отправи към Станишев "оферта" за трети човек, който да стане председател на БСП - "това трябва да бъде без съмнение човек млад, но доказал се в люти парламентарни битки, човек показал, че може да генерира идеи, човек отворен към другите, към партии, синдикати, граждански структури".

 

Депутати от ПГ на Коалиция за България видяха в това описание председателят на парламентарната комисия по труда и социалната политика Драгомир Стойнев. Станишев обаче отхвърли подобен вариант - "в последния момент преди парламентарните избори да слагаш когото и да било, дори с много добри качества, с идеята, ако не стане по единия начин, да стане по другия. И този човек да бъде направляван, защото на един нов лидер му трябва време за утвърждаване".

През идната седмица Георги Първанов ще възстанови членството си в БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6650 |22.01.2012 Надявам се никой да не напътства новия президент, сбогува се Първанов . 25| 5917 |20.01.2012 Станишев: За първи път чух, че не всичко добро у нас започва от ГЕРБ . 5| 6043 |19.01.2012 Не мина и последното вето на Първанов . 13| 5730 |19.01.2012 О. Минчев: Първанов беше сив, но силен в задкулисните игри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads