Реклама / Ads
32| 5513 |04.02.2013 НОВИНИ

Първанов видя в поправка на БСП-устава действие срещу него

.
Георги Първанов
Хората плачат, констатира Г. Първанов по повод на битовата престъпност. И добави, че борбата с престъпността била пълен провал. Съжали, че може да се приеме поправка "Първанов" в устава на БСП, която да му попречи да се кандидатира за лидер.
 

Не съм виждал документ и не съм предполагал, че това може да бъде нещо автентично, днес за първи път път видях копието, което изглежда автентично, но по-важното е, че самият Борисов не го опровергава достатъчно убедително, заяви по БТВ президентът от 2002 до 2012 г. Георги Първанов. Той добави, че това било схема, в която не е посветен, не можел да знае за движението на един такъв документ. В тази ситуация не виждам нищо по-естествено от това самият Борисов не просто да заеме ясна позиция, но да настои и да огласи материалите, съдържащи се в тази папка, предложи Първанов

Борисов по този начин си получава своето, той зае една двойствена позиция по отношение на офицерите, които са служили за България. Бяха огласени доносниците. Не се наемам да ги категоризирам по отдели. Тези, които са донасяли срещу своите колеги в службата, срещу семейни приятели, това не се разбра, но за сметка на това бяха обругани хора, които работеха за България. Вероятно Борисов е получил задача да работи за някаква държавна кауза, но това трябва да стане ясно от него самия, от документите, а може би и от онези, които са били свързани с тази разработка, каза още Първанов.

Борбата с престъпността е пълен провал, заяви още Първанов. Най-яркият случай е това, което стана пред Съдебната палата. По-важното обаче била битовата престъпност, хората плачели от нея; сега положението било безконтролно.

Той очаквал от КС при президента пълна информация за всичко, свързано с атентата в Сарафово. И без това външната ни политика е дебалансирана и ако стана Сарафово, това значи, че някой ни е преценил за потенциална мишена, коментира Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 99| 8157 |28.01.2013 Първанов: БСП ще спечели изборите, да обяви министрите си . 19| 5334 |22.01.2013 НСО изоставя Първанов . 45| 5612 |17.01.2013 Борисов: Първанов да се оправи в БСП, където Станишев го мачка . 83| 6025 |17.01.2013 Г. Първанов: След изборите ще е по-сложно, отколкото при формирането на тройната коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads