Реклама / Ads
15| 5706 |15.03.2010 НОВИНИ

Първанов вкарал Борисов в политиката

.
Димитър Луджев
Президентът Г. Първанов поръчителствал за вкарването на Бойко Борисов в политиката; отношенията помежду им били сложни.
 

Това заяви по БТВ вицепремиерът в правителството на Димитър Попов Димитър Луджев. Той гостува заедно с шефа на Канал 3 журналиста Сашо Диков в БТВ, за да коментират темата, свързана с пресконференцията на президента и искания от ГЕРБ импийчмънт за него.

Според Луджев Г. Първанов в качеството си на президент е потърсил съдействие от Бриго Аспарухов, бивш шеф на НРС, да лобира пред Симеон Сакскобургготски за вкарването на Борисов в политиката. Луджев каза, че между двамата имало много сериозна взаимовръзка, затова сега било трудно да се разчетат действията им в конкретния конфликт. Той се спря и на промяната в собствеността на СИ Банк, оглавявана през последните 8 години от приятелката на Борисов Цветелина Бориславова. Според Луджев след идването на царистите на власт Славчо Христов, близък до Ив. Костов, е побързал тихомълком да се освободи от активите на трезора, като те са попаднали в ръцете на хора от бившата групировка СИК, с която индиректно се свързвал и премиерът.

В момента големият проблем не е скандалът Първанов - Дянков, а икономическата криза, продължи Луджев. Първанов точно назовал нещата, защото правителството изпускало нещата. Едно общество не може да бъде здраво, докато се държат в тайна икономическите досиета на прехода, каза още той.

Аз отдавна предупреждавах Бойко Борисов, че Първанов няма да бъде коректен към него, репликира Диков.

Не е сигурен дали Ал. Петров е "Октоподът" в тази държава, заяви Д. Луджев. Той разказа, че познавал Петров още от отряда на баретите, после му помогнал, когато Ал. Петров останал без работа, както и на другата барета, Красимир Петров. Луджев попита дали, ако историята с "Октопода" се провали, Цветанов ще си подаде оставката. Сашо Диков на свой ред се ангажира да зададе другояче въпроса на вътрешния министър, а именно - защо няма да си подаде оставката, ако операцията Октопод се провали.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4576 |14.03.2010 СДС: Първанов се държи като азиатски диктатор . 14| 5023 |14.03.2010 Дончева видя в Борисов икономическите действия на Виденов . 22| 5001 |14.03.2010 Велчев: Неясен обществен кръг решава с Борисов . 24| 7535 |12.03.2010 Борисов настъпвал мотиката за втори път

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads