Реклама / Ads
54| 6960 |24.10.2010 НОВИНИ

Първанов включил Трактора в официална делегация за Китай

.
Настоящият президент Георги Първанов и соченият за лидер на българския „Октопод” – Алексей Петров – Трактора са били в близки отношения, и са имали общи интереси още от началото на прехода. За това свидетелства днес в студиото на „Рулетка” по Нова телевизия бизнесменът Пламен Николов.
 

Той бе парламентарен секретар при правителството на Жан Виденов, а по-късно отговаряше за горивата и бензиностанциите на фирмата на „Мултигруп” „Арес холдинг”, и познава добре интригата в сверите на левицата и червения бизнес.

Според Николов като лидер на БСП Първанов искал да се окаже съдействие на Трактора, за да може да овладее компанията „С-експрес”, и да я превърне в инстурмент за външно наблюдение, събиращ и обработващ информация за БСП.

Бизнесменът Пламен Николов разказа как докато бил шеф в структурите на „Мултигруп” при него дошъл покойният вече лидер на софийската организация на БСП Никола Койчев. Партиецът поискал от Николов „Арес” да дава безплатно бензин на БСП. Моли го още и да помогне на прохождащия тогава в бизнеса Алексей Петров да овладее фирмата за "Такси С –експрес”. Обяснил, че ако това стане, компанията щяла да служи на новия лидер Първанов като своеобразна партийна служба ДОТИ, и да извършва проследяване и подслушване.

Николов отказал да работи за идеите на БСП, но днес е категоричен, че между Трактора и президента има топла връзка, която датира още от този период. Като красноречиво доказателство той посочи факта, че Първанов е включил в партийната делегация до Китай Алексей Петров, но това било забравено от медиите. Николов изрази готовност с удоволствие да се яви в прокуратурата и да опише въпросните връзки между сочения за мафиот и президента.

Той призова обвинението и следствието да проверят отново обстоятелствата около внезапната смърт през август на Илия Божинов. След ареста на Алексей Петров той публично обясняваше с какви рекетьорски методи доцентът по икономика е овладял такси компанията.

Свидетелства за връзки между Георги Първанов и Трактора се поевяват не за пръв път в медиите. Малко след ареста на групата „Октопод”, в свързвания с него вестник „Галерия” се появи информация, че малко преди да попадне в ареста Петров е бил уговарян от президента да стане зам.шеф в Националната рарузнавателна служба, или в Главно прокуратура. Тогава от президенството отрекоха да е имало такива уговорки.

В книгата си „Президента на Ръ. Бъ.” журналистът Иво Индежев разкрива, че Първанов изпраща именно Алексей Петров, в качеството му на служител в ДАНС да заплашва певицата Мариана Попова, която говорела много за връзките си с държавния глава. Скандалната информация не бе опровергана от пресслужбата на „Дондуков”2.

Лидерът на софийската организация на ДСБ ген. Атанас Атанасов пък разкри, че Георги Първанов е спрял заповед за уволнение на Алексей Петров през 2003. По това време агентът от ДАНС е щатен служител в НСС. Назначен е от тогавашния вътрешен министър Георги Петканов. Същият обаче подписва заповедта за уволнението на Петров през 2003. Президентската намеса стопира процеса и така доцентът по икономика запазва службата си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 8593 |23.10.2010 Трактора вкара в интрига Борисов и Цветанов . 15| 7718 |21.10.2010 Плащаме дълговете на Трактора . 2| 4785 |21.10.2010 Ангелов прескочи Първанов, сложи свой човек в разведката . 41| 10112 |20.10.2010 Първанов спъна протест в Кърджали, пуска майтапи за Супер Бианка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads