Реклама / Ads
26| 4669 |04.07.2008 НОВИНИ

Първи сблъсък между кмета Борисов и министър Миков

.
Първа схватка между вътрешния министър Михаил Миков и столичния кмет Бойко Борисов се заформи около взривения военен склад с боеприпаси в Челопечене и взетите от властите мерки за безопасност на населението.
 

"Моля да издирите вътрешния министър!", призова рано сутринта от ефира на БНТ кметът на София Бойко Борисов очевидно вживял се отново в ролята си на главен секретар на МВР. В типичния си стил той се оплака, че му саботират работата, като полицаите не пускат автобусите от градския транспорт в Чепинци и Челопечене, което изнервяло хората. Борисов гръмко обяви, че той поема отговорността за възстановяването на автобусните линии 117, 116 и 16, забравил очевидно несвързаните си панически изявления от предния ден за евакуация на София. Попитан от репортера дали е възможно палежът във военното поделение да е бил умишен, градоначалникът нервно и императивно повтори: "Не ме интересува, намерете ми министър Миков!"

 "Жалките крясъци на Борисов от сутринта за пускане на градския транспорт в Челопечене са просто смешни", контрира МВР шефът Михаил Миков в кулоарите на парламента. „Болките на кмета Борисов не са моя работа, ще му дам отговор, нека си прочете законите, защото участието му в последните два дни с цел политическа спекулация и нагнетяване на напрежение вече надминава всякакви граници", върна той топката на столичния кмет. Миков уточни, че са осигурени трасета за хората, за да отидат на работа, "но, разбира се, на първо място стои безопасността".Вътрешният министър каза още, че е бил в района на експлозиите до 23.30 ч снощи. "Обходихме местата, но освен голямата смрад от балите с боклук на кмета Борисов, нищо друго не се забелязваше в обстановката", коментира Миков в отговор на въпрос дали е имало опити за кражби.

chelopechene.jpg

Попитан какви са версиите за взривовете, той каза, че те не са обект за коментар от страна на вътрешния министър. На въпрос редно ли е да бъде показана карта с военните складове с боеприпаси в страната, той категорично отсече, че в никоя страна не се показват специални съоръжения.

Няколко часа по-късно от пресцентъра на общината разпространиха до медиите следното съобщение -отговор на Бойко Борисов: „Не аз нагнетявам напрежение, а министър Миков с неадекватните си решения. Каква политика има в искането ми автобусите от градския транспорт да бъдат допуснати до селата, за да могат хората да отидат на работа?" Борисов посочва, че точно липсата на автобуси нагнетява напрежение, а Миков издавал заповеди, които полицаите не знаели как да изпълнят. "Но не считам за нужно повече да обръщам внимание на едно изпаднало в паника правителство", се казва още в съобщението.

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 4900 |03.07.2008 Гамизов прави гражданско движение, ще иска импийчмънт на Борисов . 11| 5317 |30.06.2008 Изборите не били сблъсък на корпоративни и лични интереси, откри Р. Петков . 19| 6027 |27.06.2008 Патриарх Максим протестира пред Бойко Борисов срещу гей парада . 11| 4977 |26.06.2008 Ив. Гранитски: Говоренето между двама мъже е прекрасно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads