Реклама / Ads
0| 3566 |07.10.2018 НОВИНИ

Първите ученици с дуална форма на обучение постъпиха на работа в ЧЕЗ Разпределение

.
Четиринадесет ученици от 11 клас на ПГМЕ „Н. Й. Вапцаров“, гр. София и ПМГЕТ, гр. Плевен започнаха практиката си в ЧЕЗ Разпределение.
 

Това са първите ученици, които участват в дуалната форма на обучение и стартират своя трудов стаж в компанията, в рамките на проекта ДОМИНО. В първия си работен ден – 04.10.2018 г. - те бяха запознати с правилата за безопасност при работа и получиха своите сертификати за I квалификационна група. С учениците са сключени трудови договори, като ангажиментът на компанията е да провежда практическо обучение с тях всяка седмица и всеки един от тях да бъде напътстван от наставник.

 

ЧЕЗ бе една от първите компании в България, които подкрепиха дуалното обучение по професията електротехник в рамките на проекта ДОМИНО. До момента компанията помага в професионалното развитие на учениците от още две паралелки в професионалната гимназия „Н. Й. Вапцаров“ в София и ПГМЕТ в Плевен и на една паралелка в професионалната гимназия „Мария Кюри“ в Перник. Тази година предстои да започне практиката на 10-токласниците.

 

Дуалната форма на обучение позволява на учениците едновременно да научат теорията, необходима за тяхната професия в училище и да я приложат на практика. Тя е привлекателна, защото дава възможност на младите хора да получават и допълнително възнаграждение и трудови навици докато се обучават. „Това ги задържа в образователната система по-дълго и предоставя по-добре обучени кадри за бизнеса“, коментира Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България.

 

ЧЕЗ развива дългосрочна стратегия в областта на образованието и подкрепата на младите таланти. Целта на компанията е да осигури подходяща среда и да даде възможности за професионално и личностно развитие на младите хора, за да останат да се развиват в България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3891 |28.09.2018 Ученици ядат бисквити с изтекъл срок . 0| 4099 |21.09.2018 Учениците с изпит по даден предмет при над 9 отсъствия . 0| 3956 |17.09.2018 Момчил Неков: Пожелавам на учениците да трупат знание, на родителите да вярват във възможностите на децата си, а на учителите да преведат образованието ни в 21 век . 0| 3602 |30.08.2018 Готов е графикът за ваканциите и учебните занятия на учениците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads