Реклама / Ads
5| 5732 |25.06.2011 НОВИНИ

Първо - мощен вятър, гръм и градушки; после пак лято

.
вълни ще се надигат по морето
Фронтът от Атлантическия океан ще свали температурите в събота средно с 10 градуса. В понеделник - хладно за сезона; юли започва с обичайни температури от събота нататък.
 

Мощен вятър със скорост до 100 км/ч, гръмотевици, градушки и с 10° по-ниски температури спрямо ни очакват, съобщава в. Труд. Заради настъпващия силен вятър за събота е обявен код “жълто”, но не е изключено той да прерасне в “оранжево” в области в Северна България. Тревогата е и заради очакваните интензивни валежи в източните райони.

Промяната на времето се дължи на приближаващ от северозапад студен атмосферен фронт, който идва от Атлантическия океан, обясни Симеон Матев. Заради влиянието на въздушната маса от петък започна повишение на атмосферното налягане. Тъй като днес фронтът вече ще е минал през част от страната, налягането ще продължи да се увеличава. Затова в края на съботния ден вече ще има стойности значително по-високи от нормалните за месеца. Това ще се отрази на хората, които имат сърдечно-съдови оплаквания, на пациенти със ставни заболявания и др., напомниха лекари.

Фронтът от Атлантическия океан ще свали температурите в събота средно с 10 градуса
. Т.е. след петъчните стойности от 32-37°градуса днес очакваме между 22-27°, обясни дежурният метеоролог. А с повече от десет градуса ще се понижат температурите в централните и източните райони на Дунавската равнина например. Те обаче ще се отчетат в неделя сутринта. Освен вятър и хлад студената маса ще стане причина за дъждове, гръмотевици, а на места са възможни градушки. Те се очакват в събота следобед в Източна България, каза още Матев.

В понеделник ще настъпи хладно за сезона време с максимални температури между 21°и 26°. Само в най-южните райони ще се отчетат 28-29°. Такава е прогнозата до сряда, след което ще започне постепенно затопляне. В четвъртък, петък и събота температурите ще стигнат обичайните за лятото 28-33°и така ще започне юли, прогнозира Труд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5437 |14.06.2011 Първо дете сериен убиец . 0| 5333 |08.06.2011 Студенти от Алма Матер победиха в първото евросъстезание у нас . 0| 5932 |26.05.2011 Мина на първо четене Законът за социално подпомагане . 1| 4662 |12.05.2011 Законът за военната полиция мина на първо четене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads