Реклама / Ads
45| 8963 |25.08.2020 НОВИНИ

Първо във Фрог: Иван Калчев е вън от ареста. Говори адвокатът му

.
адв. Минчо Спасов, защитник на Иван Калчев - Глиги
Жандармерията, която е задържала вчера Иван Калчев, не е носила индивидуализиращи знаци. Това е нарушение на правилата. Не е ясно какви задачи са изпълнявали и с какво моят доверител - велосипедист с каска, е попречил на около 1000 души да изпълняват задълженията си.
 

Това заяви пред FrogNews адв. Минчо Спасов - защитникът на арестувания вчера Иван Калчев - Глиги.

 

Припомнями, че симпатизантът на гражданско сдружение "БОЕЦ" бе закопчан от униформените вчера при опит да достигне до главния прокурор Иван Гешев по време на вчерашната конференция на прокуратурата. Още снощи стана ясно, че Калчев е в ареста без всесени доказателства за извършено каквото и да било престъпление. Няма и налична прокурорска преписка.

 

"В момента на задържането му е бил стиснат силно за гръкляна, от което е получил травма и болки. Извикахме още вчера екип на Бърза помощ, който констатира кръвонасядания. Днес първата му задача е да мине медицински преглед, след което ще сезираме вътрешния министър и прокуратурата за упражненото полицейско насилие", посочи още адв. Спасов.

 

Защитана на Глиги заяви, че в 14-дневен срок ще обжалват задържането му, но бе категоричен - има по-важни неща, които предстои да бъдат разбрани:

 

"Досега МВР спестява тази информация в заповедта си - какви точно важни държавни задачи е упражнявала жандармерията и полицията в момента на задържането и каква опасност представлява този велосипедист, който се е намирал на повече от 2 км от мястото. Предполагам, че те са били там, за да пазят независимостта на прокурорската власт", посочи Спасов.

 

Юристът посочи, че по негови предположения на място е имало над 1000 униформени. Засиленото полицейско присъствие вчера бе определено като демонстрация на сила. Въпросът е защо те са били там, независимо от личното звено за охрана на главния прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6132 |24.08.2020 ”БОЕЦ”: В съда няма всесени доказателства срещу Иван Кънчев . 17| 5334 |24.08.2020 Христо Иванов към прокурорите: Не ставайте съучастници в целия този позор и беззаконие . 47| 9346 |23.08.2020 Христо Иванов призова прокурорите за бойкот на Националното съвещание на прокуратурата . 2| 6139 |21.08.2020 Почина журналистът Иван Цицелков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads