Реклама / Ads
0| 5046 |05.06.2015 НОВИНИ

Първо във Фрог: Само Светия синод не ме проверява, каза набеденият, че изоставил деца във Франция

.
Няколко родители скочиха срещу организацията на турнирите в Париж
Само Светия синод не ме проверява. Това каза пред Фрог нюз Ваньо Найденов, набеден от родители, че е изоставил деца-спортисти във Франция. Няколко родители изплакаха, че децата им са спали в мизерни хотели и са яли сандвичи. Също така упрекнаха организатора от фирма ВИ ЕН ВИ КОНСУЛТ, че оставил хлапетата без лекар, преводач, както и че са превозвани нощем.
 
Ето какво обясни Найденов за нападките: Десет дни преди заминаването, в Монтана и в Обеля направихме родителски срещи. На тях разяснихме няколко неща. Едното беше транспорта до Париж за осем денонощия-от 20 до 28 май. Беше обяснено, че се пътува с луксозни автобуси, че се правят почивки на всеки 2,5 часа, че в Страсбург има междинно спане и пристигане в Париж. Обяснено беше, че събота, неделя и понеделник за децата има мачове. По план понеделник трябваше да се връщаме обратно. Ясно беше казано на всички, че тогава няма да има междинно спане.

По схемата за мачовете беше обяснено точно кога са те. Уточнихме, че участват над 100 отбора и се играе в групи. Казано беше, че организаторите са направили пълната програма, която ще ни бъде дадена в Париж. Третата част, която обяснихме на родителите, беше спането. Много преди самата организация, която започва от декември м. г., имаше вариант децата да бъдат настанени в семейства. Но след това стана ясно, че ще спят в хотел „Формула 1”. И на срещите с родителите им беше казано както за хотела, така и за условията, т. е, че децата ще са 2 или 3 в стая, но с обща баня и тоалетна на етажа. Нито един родител не възропта на това. Последният елемент, който разяснихме беше храната. Излязоха в ремонти терените в Париж. Останаха само 2 или 3 терена. За това организаторите казаха, че могат частично да ни помогнат с храната, а с другата част ние да се оправим.

Отделихме бюджет за закуска, обяд и вечеря, като закуските бяха кроасан, 2 вафли, шоколад и минерална вода, например. Имаше и още по нещо. Купихме ги от София, пакетирахме ги и тези три закуски бяха раздадени. За другата храна, ние не можем на такова голямо разстояние да носим без хладилни чанти. Определихме бюджет, който беше даден на отговорника на групата Бончо Бонев. Така се реши обедите и вечерите да се купят на място. Храната на всички отбори беше тип суха храна. Сандвич с месо, салата и по 2 пици на човек. Имаше още четвъртина печено пиле с пържени картофи, хляб и минерална вода, и някакъв десерт. Ясно беше казано, че храната ще е суха.

Проблемът дойде от една майка, която не присъства на родителската среща. На нея дойде съпругът й, който би трябвало да е обяснил на жена си условията. Тази жена е имала нагласа, че не отиваме на турнир, а на екскурзия. Едва ли не като спираме, да разглеждаме всички местности. От цялото нещо тя имаше едно очакване. Каза, ме няма лекар, но имаше такъв от Монтана. Имаше преводачи-двама. Чакаха ни в Париж. Казаха, че едва ли не децата са изоставени, но това няма нищо общо с реалността.

Не отговорих веднага, защото имах важна среща и не можех да приключа до 18 часа, когато излъчиха първия репортаж по телевизията. Треньорите бяха също запознати с всички. Те пътуват по тази схема 10 години. Предполагах, че те ще отговорят на нападките.

Там бяха около 45 деца, до 50 бяха родители и ръководители. От всички, възроптаха трима родители от Обеля-семейството-майката и бащата, и още един човек. От Монтана забележката към мен беше , че децата са хранени със суха храна. Обвиниха ме, че едно дете е припаднало от глад, а то припадна от преумора и обезводняване по време на мачовете. Там се играе много. Лекар веднага имаше при него. Другата лъжа, е че родителите са хранили децата. Е как няколко човека ще нахранят 45 деца. Това не е вярно. Те може на своите деца да са купили нещо.

От 10 години правя тези турове. Понякога децата се настаняват в т. нар. ваканционни центрове, където условията са по 7, 8 и 10 души в стая с обща тоалетна. Французите предлагат такива условия. Щом обявихме тези условия, всеки родител подписа декларация. Защо всички подписаха, ако не са съгласни с условията?!

Родителите изляха помия. В момента 7 органи ме проверяват, като се почне от НАП, да се стигне до комисията за потребителите. Само дето Светия Синод не ме е подхванал. За мен това е амбиция за отмъщение. Тези родители си мислеха явно за екскурзия и лукс. Предупредих предварително всички, че не отиваме на екскурзия, а на турнир. Тези условия са валидни за над 100 отбора от цяла Европа.

По принцип е забранено да се кара нощем. Но ние минаваме границата като отбор. Не е тайна, че мъжките и детските отбори из цяла Европа няма как да нямат нощен преход. Сигурно за това ще ме санкционират. За всичко, което споделих имам документи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6037 |04.06.2015 Плевнелиев: Има само два вида богати държави – с петрол и с работещи институции . 1| 6067 |04.06.2015 Приятели на Георги: Само извратен човек би го убил . 0| 4735 |03.06.2015 Турски самолет кацна аварийно на летище "София" . 23| 5073 |03.06.2015 Миков: Търсим широка подкрепа за ляво местно самоуправление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads