Реклама / Ads
0| 6504 |21.11.2016 НОВИНИ

Първо във Фрог: Зам.-министър Персенски с две обвинения за ваксините

.
Адам Персенски
Зам.-министър Адам Персенски се обзаведе с две обвинения за вноса на турските ваксини „Еувакс” и „Пентаксим”. Току що Персенски влезе в следствието, предаде репортер на Фрог.
 

И двете обвинения са за съучастие и помагачество за вноса на „Еувакс” и „Пентаксим”. Второто разследване срещу Персенски е свързано с това, че не е заплатена изнесената в турция БЦЖ ваксина.

 

Адам Персенски се оплете в тотални неистини след въпросите на Фрогнюз свързани със скандалния бартер. Той беше категоричен, че никъде не е написано, че ще се внесат 100 000 ваксини „Еувакс” срещу Хепатит Б. Това противоречи на всички документи, които Фрог е публикувал досега и от които става ясно, че дори Министерския съвет е дал зелена светлина за вноса на въпросната ваксина. Отделно от това изпълнителната агенция по лекарствата е издала документ, от който става ясно, че регулаторсният орган налага забрана за внос на същата тази ваксина „Еовакс”.

 

Персенски се опита да вкара и друг сюжет по линия на „Еувакс”, като заяви: „Какво щеше да стане, ако ни бяха заляли мигранти”. Няколко пъти вече сме уточнявали, че ваксината е педиатрична и е предназначена само за деца. А във документите на правителството пише, че тя се използва за нуждите на имунизационния календар, тоест за българските бебета.

 

Адам Персенски излъга и за втората ваксина, внесена от Труция – „Пентаксим”, като каза, че тя била разрешена за употреба в България и не била турска, а френска. Документите оспорват категорично този факт, защото тя е наливана и пакетирана в южната ни съседка, която не е член на ЕС.

Изпълнителната агенция по лекарствата е написала становище до Върховната административна прокуратура, че „Пентаксим” няма разрешително. В разследването „Открито” на Валя Ахчиева, производителят на Пентаксим „Санофи Пастьор” отговори писмено, че тази ваксина не е тяхна и че няма разрешение за употреба в България, защото не е френска. Върховна админситративна прокуратура след тяхна проверка потвърди категорично този факт и спря използването употребата на „Пентаксим” от джипита, която вече бещше започнала. На практика ваксината в по-голямата си част е употребена, въпреки че е внесена незаконно у нас. Така Адам Персенски се противопостави на становището на прокуратурата.

 

Объркан от въпросите на Фрогнюз, вместо да влезе в следствието, Персенски обърка пътя и влезе в кафенето.

 

Фрогнюз първи сигнализира още на 19 октомври 2015 г. за грандиозната афера с опасните ваксини, внесени в България. Подробности за нея, подкрепени с документи, четете ТУК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4087 |19.11.2016 Шефът на Първо РУП за насилие: Извършва се проверка . 1| 11562 |18.11.2016 Само във Фрог: „Реформата Горанов”- източват МВР, за да пълнят НОИ . 0| 5876 |17.11.2016 Само във Фрог: Съдим държавата за винетките най-рано от 19 май 2017 г. . 6| 17193 |17.11.2016 Само във Фрог: МВР шеф с пенсия и заплата измислил да ни следят като в ДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads