Реклама / Ads
30| 5811 |27.02.2012 НОВИНИ

С. Паси: Нямам намерение да правя партия!

.
Соломон Паси
България в момента е в безпътица в международен план, смята ексвъншният министър.
 

Аз нямам намерение да правя партия. Смятам, че България може да бъде управлявана по-добре и ние имаме нужда от по-добро управление на страната. Това каза председателят на Атлантическия клуб Соломон Паси в предаването "12+3". Аз съм член на НДСВ и никога не съм напускал НДСВ, беше категоричен той, предаде БНР.

 

Аз имам истински сериозна подкрепа в екипа на НДСВ, не само от Христина Христова и смятам, че на основата на НДСВ може да се изгради нещо много по-голямо. В момента искам да формулираме една управленска програма за България, която да включва преди всичко икономическото развитие, след това позициониране в ЕС и НАТО и позиционирането си с големите фактори в света. Идеите, които имам за управление на държавата, ще ги предложа на всички, които искат да работят върху тях, като съвсем естествено е да започна с НДСВ, допълни Паси.

Според Паси сегашното правителство е облагодетелствано от факта, че на дневен ред не стоят преговори за членство в НАТО и ЕС. Това означава, че получи тези два инструмента на готово. Това са два инструмента, които могат да се използват по два различни начина. Единият инструмент е като мотика - ти с мотика можеш да копаеш, но мотиката можеш и да я настъпваш. В този момент ние много повече настъпваме мотиката, отколкото да копаем с нея и аз мисля, че е крайно време това да бъде променено, каза Паси.

Председателят на Атлантическия клуб заяви, че България в момента е в безпътица в международен план. Ние се движим на международния терен като слепец в мъгла и как няма да е така, като лично министър-председателят заяви, че правим каквото каже Меркел. Хубаво, г-жа Меркел е много добър канцлер на Германия, обаче на нея й се плаща заплатата, за да управлява Германия, не й се плаща да управлява България. Не става така тази работа. Ние имаме един истински компетентен външен министър, с истински компетентни дипломати под него, но някакси това министерство е забутано в ъгъла. Например темата Шенген. Кой взима решенията по темата Шенген? Нямам идея. Външният министър ли е, вътрешният ли е, министър-председателят ли е - нещата опират в Холандия. Нещото, което трябва да разбере всяко правителство, което управлява България, е, че в политиката всичко е политика. Не можеш да кажеш - това е технология, обясни бившият външен министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5120 |14.02.2012 Любо Ганев: Нямам амбиции в политиката . 11| 5711 |28.01.2012 Павлова: Справяме се със снега, въпреки лютата зима . 8| 6764 |10.01.2012 Цигански барони правят милиони от дрога и жени . 118| 5576 |26.12.2011 България отличник в справяне с кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads