Реклама / Ads
23| 4777 |05.03.2019 НОВИНИ

Паси: Всички яйца сме сложили в руската кошница по отношение на енергетиката

.
Соломон Паси
Много малко са въпросите, по които има национален консенсус. Кои са тези, посочете ми ги? Консенсус няма и обществото ни става жертва на огромна политизация. Няма попътен вятър за кораб, който няма посока. Не знаем накъде вървим. Това каза Соломон Паси по НТВ.
 

Няма умисъл в двете срещи с Медведев и Столтенберг. Той каза за заплахите в Челно море. Там има огромен дисбаланс в Черно море. Има огромен натиск от Русия спрямо това да не влезе Северна  Македония в НАТО. Русия вече е излязла от ракетния договор и трябва да очакваме да насочи ракети към всяка една точка към ЕС и НАТО.

 

Втората световна война избухна заради огромния дисбаланс в полза на Германия. Студената война не избухна заради баланса на оръжията. Ние имаме нужда от нови черноморски бази. Липсата на оръжия не води до стабилност. Този баланс води до договор. Има маса такива договори между НАТО и Русия. Те са за контрол на въоръженията.

 

Основното сегашната визита, е че не дойде Путин, а Медведев. Още миналата година се очакваше да дойде Путин за 3-ти март. Путин хода там, където казва: Тези страни са ми важни. На по-малко важните изпраща Медведев. Сега може да се говори по-експертно. Медведев няма да говори за верификация на енергийните източници. Сега в руската кошница сме сложили всички яйца. Имаме нужда от разнообразие на енергийните източници. Много е интересно за проекта „Белене“.

 

Ако беше построен по времето на царя, щеше да струва 3 млрд. тогава този проект не беше политизиран. Сега този проект е 50-годишен. Ядрената енергетика е морално остаряла. Това е да си поръчаш парен локомотив, когато се изстрелват ракети към Луната. Докато гледаме в носа си няма да стигнем доникъде. Ние не гледаме в края на пътя, а в кормилото. Това е една от най-сигурните гаранции за катастрофа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4122 |03.03.2019 Илияна Йотова: Днес всички сме подали ръце едни към други . 4| 4219 |22.02.2019 Шефът на новата пътна агенция: Ние сме двигателят и спойката на всички пътни институциите . 1| 3682 |20.02.2019 Юрий Асланов: Всички порочни практики се прилагат на ниво секционни комисии . 2| 4262 |13.02.2019 Отменени са всички полети от София до Белгия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads