Реклама / Ads
10| 4845 |13.06.2008 НОВИНИ

К. Паскалев: Застрелват съветници на президента

.
"Махленска седенка" е говоренето между президент и премиер чрез вестниците, смята експрезидентският съветник, който твърди, че интервюто на Първанов, който не се е обявил срещу олигархията, е по-скоро заявка за участие в бъдещия политически живот.
 

 

Не е ясно каква радикална промяна предлага президентът в интервюто си. Всеки трябва да гледа собствената си къща и първо да сложи ред в нея, а след това да наднича в друга - така метафорично окачестви "диалога" между Първанов и Станишев бившият президенски съветник и настоящ кмет на Благоевград Костадин Паскалев по НТВ.

Той счита, че това интервю е по-скоро заявка за участие на Първанов в бъдещия политически живот в страната си. Неговата "хвърковата чета", която вече веднъж се афишира по време на предходните избори, би могло да е тази, която на следващи избори ще се яви като политическата сила, зад която президентът ще стои, допусна благоевградският кмет.

"Махленска седенка" било говоренето между премиер и президент чрез вестниците, те трябвало да могат да общуват помежду си директно и сигурно са го правели неведнъж до сега. Из столицата витаел слух, че съветници на Станишев са в нерегламентирани контакти с икономически субекти, но президентът от своя страна не казвал нещо повече от това, което всички знаят. Затова подобно поведение би трябвало да се квалифицира по-скоро като клюкарско, защото когато истината се казва на половина, тя можела да бъде манипулирана, твърди Паскалев. А какво се случва с президентските съветници, запита Паскалев и напомни, че Емил Кюлев и Манол Велев вероятно са били сред тях, а първият не е жив, вторият - тежко болен, защото президентските съветници ги застрелват.

Порокът на политическата система е в поведението на българските политици; има олигархичен кръг в държавата, категоричен беше Паскалев, който допусна, че президенът не е против олигархията, защото в противен случай той би направил всичко въможно този кръг да се парира. В България отстъствала и политика в защита на националния интерес. Като поведение президентът имал отношение към външната политика. Икономическите интереси минавали и през нея и трябвало да се защитават. Трябвало да се обследва поведението на фирмите, които провеждат руския интерес в България. Президентът имал отношение към тях, но не можело да се докаже дали то е предметно

България е лошото дете на ЕС, върху което ще бъдат хвърлени всичките негативи на самия ЕС, счита още К. Паскалев.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5522 |08.05.2008 Цонев уволни директор на "Държавна собственост" в MO и 6 съветници . 5| 5152 |08.05.2008 Нов заговор срещу Анелия Крушкова, включват и президента . 12| 4874 |02.04.2008 Опозицията атакува правителството и президента за трусовете в МВР . 10| 7618 |08.03.2008 Корупцията трепери, погват я „Зелени Балкани" и синът на вицепрезидента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads