Реклама / Ads
1| 5225 |04.04.2018 НОВИНИ

”Пътна полиция” обещава да дебне за пияни и друсани шофьори

.
По време на Великденските празници ”Пътна полиция” ще проведе специализирани операции срещу водачи употребили алкохол и наркотици. Това каза на брифинг гл. инспектор Росен Рапчев от ГД ”Национална полиция”, цитиран от националната телевизия. Шофьорите ще бъдат проверявани и за правоспособност. Той допълни, че всички технически средства за контрол на скоростта ще работят на максимален режим.
 
Главен инспектор Рапчев обясни още, че ще има активно присъствие на служители от "Пътна полиция" на входните и изходните артерии от големите градове, главните пътища и автомагистралите, както и на участъците, където има концентрация на транспортни произшествия. По думите му, с най-голям трафик се очаква да има по пътя от Благоевград към Кулата, от София до Калотина, по републиканския път Русе - Хасково и по автомагистралите.

По основните пътни артерии ще бъде ограничено и движението на товарни превозни средства.
Главен инспектор Стефан Стефанов от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" коментира, че са направени множество проверки на църкви и църковни обекти. Проверени са 1606 обекта и са връчени 232 разпоредителни документа. Той допълни, че 29 пожарни автомобила ще бъдат разположени край църковни обекти, а 142 служители на главната дирекция ще бъдат дежурни във вечерта на празника.

Инспектор Асен Мичев от Охранителна полиция заяви, че са взети мерки за недопускане на терористични актове. Няма да се допускат в църковните обекти и местата, където ще има празнични мероприятия лица във видимо нетрезво състояние, с обемисти багажи и огнестрелно оръжие, каза още той и допълни, че ще има масово полицейско присъствие в близост до обектите.

На територията на София ще се охраняват 118 църковни храма и ще има изградени филтровъчни пунктове, където ще се извършват проверки, но не на всички лица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5485 |13.03.2018 Нинова: ГЕРБ обещаваха полицай във всяко село, а сега налагат частни охранители . 4| 5812 |02.03.2018 Обещават на протестиращите магистрала София-Видин да има до 3 години . 1| 3751 |14.01.2018 МРРБ си признава за слаб контрол при санирането, обещава да се поправи . 0| 3846 |11.11.2017 Йоханес Хан хвали Македония и Албания, но не им обещава членство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads