Реклама / Ads
2| 5126 |02.03.2011 НОВИНИ

Пътна полиция ще дебне през празниците за винетки

.
снимка: Булфото
На 3-ти март ще има засилено полицейско присъствие по пътищата на страната. Катаджии ще дебнат по магистралите и основните пътни артерии главно за превишена скорост, пияни шофьори и автомобили, които се движат без необходимите винетни стикери.
 

Към служителите на полицията са дадени и специални инструкции за опазване на обществения ред, както и да съблюдават за кражби по домовете по време на празниците. Повечето българи са слели почивните дни и още от понеделник са предприели пътувания при роднини и близки в други населени места, по курортите, както и в чужбина. От полицията съветват преди заминаването да проверите добре прозорците и дали сте заключили входната врата на жилището. Препоръчително е в домовете да не се оставят големи суми пари и ценности. Добре е, ако имате надеждна защита с алармена система, както и да се доверите на доверени съседи или ваши близки, които да наблюдават жилището ви, когато отсъствате.

По време на големи празници с много почивни дни бандитите, които се занимават с взломни кражби, се активизират, показват оперативните анализи на МВР. Подобни дни се оказват златно време за бандитите, които дебнат кои семейства няма да си бъдат вкъщи и атакуват. Друг основен момент е опасността от джебчии, които особено в последните години се насочват към моловете и големите търговски центрове, пише Всеки ден.

Служителите на “Охранителна полиция”, които съблюдават за опазването на жилищата и офисите, както и за движението по пътищата ще работят усилено през почивните дни по време на празниците, за да могат гражданите спокойно да изкарат почивката си. Въпреки, че климатичните условия в началото на март през тази година, не са особено добри откъм възможности за пътувания, все пак се очаква трафик по основните пътни артерии и ГКПП-тата. От КАТ съветват и шофьорите да не сядат зад волана, ако усещат умора или въздействието на алкохола, изпит предната вечер, все още не е преминало.

Органите на реда ще бъдат особено бдителни и по автогарите и гарите на железопътния транспорт, където също се очаква да минат множество хора. Това е идеално място за действие на всякакви криминални типове. От полицията предупреждават, че е необходимо да се внимава не само на гарите, но и в транспортните средства. Особено във влаковете, където багажът често бива оставян без надзор, както и при качване в автобусите. Подобни случаи на кражби стават все по-редки, но въпреки това не са изключение. Винаги покрай празници се очаква активизиране на криминалния контингент и затова гражданите трябва да бъдат по-наблюдателни и внимателни, предупреждават от полицията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5237 |25.02.2011 Сръбската полиция закопча приближени на Ковачки . 4| 4679 |20.02.2011 Полицай краде полицията . 8| 5560 |09.02.2011 Полицията в Пловдив разкри имами с лични карти . 0| 6692 |08.02.2011 Дясната ръка на Баретата се е предал в полицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads