Реклама / Ads
40| 5079 |26.10.2010 НОВИНИ

Патрашкова вика на помощ Велчев за борба с МВР

.
Ръководството на вестник "Галерия" призова на пресконференция главния прокурор Борис Велчев да се самосезира по случая с арестуваните журналисти, които според главната редакторка Кристина Патрашкова са разследвали имота на вицепремиера Цветан Цветанов в село Шума.
 

Патрашкова и Дачков не разполагали с конкретни имена на хората, които са разпитвали колегите им, тъй като, по думите им, не са се представили. Жалбата ще бъде срещу неизвестни лица, в отговор на досъдебното производство срещу неизвестен извършител, коментира юрист-консултът на изданието.

В БТА дойдоха да разкажат за инцидента арестуваният репортер Добромир Добрев и шофьорът Юлиан Методиев. Кристина Патрашкова посочи, че Добрев е начинаещ журналист, който тепърва прави своите първи разследвания.
Самият Добрев припомни, че още миналата седмица екипът е ходил до село Шума, за да снима къщата на министър Цветанов. Тогава възрастна жена излязла на пътя и започнала да ги заплашва, че ще се обади на телефон 112. Тя била съседка на вицепремиера и живеела в къща на същата улица. Други съседи казали на екипа на „Галерия” да не й обръщат внимание, защото жената била психично болна. Снощи хората на Патрашкова и Дачков отишли пак, до Шума, за да заговарят с комшиите на министър Цветанов.

Според разказа им около 20:00 ч. в редакцията на вестника отишли трима цивилни полицаи, които принудили журналиста и шофьора да ги придружат до областната дирекция на МВР. Те им обяснили, че е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител за инцидент в село Шума. Органите на реда не си казали имената, според репортера на вестника. В последствие младият журналист и шофьорът били принудени да подпишат декларация за това, че повече няма да нарушават обществения ред.

Те подписали, но от полицията не са им предоставили копие от тази декларация, както и копие от протокола за разпит. По думите на юрист-консулта на медията това е закононарушение.
Във връзка с версията, че автомобилът, с който са се придвижвали от „Галерия” е краден, шофьорът Юлиан Методиев посочи, че колата била собственост на негов приятел, от когото я е купил. Тъй като все още автомобилът не бил изплатен напълно, той все още се водел на друго име.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 8372 |18.10.2010 Уволнената земедeлка Калина търси помощ от синдикатите . 3| 6043 |14.10.2010 Б. Велчев: Проверяват се прокурорите на "Октопода" . 17| 4794 |04.10.2010 М. Велчев: Да се обърнем към МВФ . 11| 5170 |26.09.2010 ДПС се жалва в Турция, иска помощ за мюфтийската криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads