Реклама / Ads
37| 8409 |05.07.2012 НОВИНИ

Кр. Патрашкова заплашвала свидетелка?

.
Кристина Патрашкова
Главният редактор на вестник „Галерия” Кристина Патрашкова е заплашила свидетелка по делото срещу главния обвиняем по делото "Октопод" Алексей Петров.
 

Това заяви вчера самата потърпевша Иванка Рашайкова, пише в. "Монитор". Грозната сцена се разиграла във вторник след заседанието на Софийския градски съд по мегаделото. „След заседанието Патрашкова директно ми каза, че ще съжалявам жестоко за  това, което направих и че ще ми излезе солено”, заявила пред репортер на вестника свидетелката.

По думите й след случката тя веднага пуснала жалба в МВР. Причината за гнева на Патрашкова станали показанията на Рашайкова срещу считания за свързан с вестник „Галерия” Алексей Петров. Свидетелката, която доскоро бе инициатор на гражданското движение в подкрепа на бившата барета - „Истината за Алексей Петров”, във вторник разкри смущаващи факти пред съда за него и за подчинените му журналисти.

Пред магистратите тя обясни как първоначално вярвала, че Петров е невинен и затова подела кауза в негова защита. Скоро обаче разбрала, че се е излогала. Рашайкова разказа как е била карана от адвокатка на Трактора и от неговия брат - Огнян Петров да пише оклеветяващи статии срещу двама от свидетелите по делото - Георги Цветанов и Николай Динков. След време Рашайкова поискала да напусне движението. „Пожелах да се оттегля - не съм очаквала, че ще попадна в този ад”, заяви свидетелката пред съда във вторник.

Първоначално Петров я съветвал дружески да не го прави, но после я заплашил, че ще й вземе гражданското движение. После жената започнала да получава и анонимни заплахи. Пред магистратите Рашайкова обясни и как група журналисти ходели на крак при Петров, за да им дава указания какво да пускат в медийното пространство. Тя обясни, че шефката на радио К2 Илиана Беновска и водещата Маргарита Михнева дори получавали пари от Трактора, за да водят агресивна кампания срещу свидетели по делото. След тези показания пред съда на излизане от съдебната в зала Патрашкова, която също бе на заседанието, побесняла. „Заплаши ме пред всички - там бяха и Явор Дачков, и Сашо Диков”, заяви вчера Рашайкова. „Засега нямам притеснения, но ще видим като се окопитят, как ще реагират. Предполагам, че засегнатите лица няма да стоят тихо и спокойно”, допълни още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 10671 |07.06.2011 "Закопчаха" Кристина Патрашкова, водят я в съда . 63| 5912 |23.02.2011 Патрашкова изброи 14 сметки на Цветанов . 42| 5445 |13.02.2011 К. Патрашкова: Днес най-силна е политическата линия на вестника . 209| 34589 |15.01.2011 Карбовски: Патрашкова, ти си бездарна!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads