Реклама / Ads
2| 4381 |03.10.2014 НОВИНИ

Патриархът: Не можем да останем безпричастни към скръбта

.
С благословението на Светейшия патриарх Неофит на 3 октомври - ден за национален траур - в столичния катедрален храм "Св. Неделя" ще бъде отслужена заупокойна служба по време на която патриарх Неофит, Браницки епископ Григорий, викарний на Софийския митрополит, и свещенство ще отправят молитви за упокоение душите на загиналите при трагичния инцидент в село Горни Лом.
 
Начало на заупокойна служба 12:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Св. Синод на БПЦ. Във връзка с трагичния инцидент в село Горни Лом Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрооплит Неофит отправи следното съболезнователно писмо.

"В този тежък момент, когато с прискърбие научаваме за инцидента в оръжейния завод в Горни Лом, взел свидни човешки жертви, от свое име и от името на клира и миряните на Българската православна църква изказвам най-искрени съболезнования на близките на загиналите при този трагичен инцидент. Верни са думите Христови, че “кога страда един член, страдат с него всички членове” (1Кор. 12:26), затова ние не можем да останем безпричастни към скръбта на нашите сънародници за неочаквано отишлите си от този свят техни близки – майки и бащи, синове и дъщери, съпрузи, колеги и приятели - и като изразяваме най-дълбоко съчувствие към тях, отправяваме своите молитви към милостивия Бог да прости всички волни и неволни прегрешения на загиналите и да ги приеме в селенията на праведните. Просим Всеподателя Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” (2 Кор. 1:3-4), да даде утеха на всички скърбящи!

Призоваваме свещенослужителите на Българската православна църква и православните християни с непоколебима вяра в Премъдрия Божий промисъл, милост и любов да отправят молитви за загиналите и да проявят на дело любовта към ближния, като окажат нужната поддръжка и помощ на засегнатите от трагедията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4670 |24.09.2014 Агенцията за бежанци: Можем да открием още 800 места . 10| 5011 |22.08.2014 Не можем да си платим членския внос към НАТО . 29| 4951 |05.08.2014 Новият премиер: Няма да останем слепи и глухи към болките на народа . 25| 5638 |03.08.2014 Спасители: Положението е страшно, не можем да помогнем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads