Реклама / Ads
0| 5865 |27.07.2017 НОВИНИ

Патриотите срещу ГЕРБ: Българската земя да не се отдава на чужди граждани

.
Александър Сабанов
Българската земеделска земя не бива да бъде определяна като стока. Тя е национално богатство на страната ни и по икономически причини не е редно да отива в чужди ръце, заяви народният представител от ПГ на ”Обединени патриоти” Александър Сабанов.
 
Забраната за купуване на земеделска земя от чужденци засега остава. От ГЕРБ обявиха, че България ще забави решението по казуса до есента.

Миналата седмица земеделското министерство инициира законодателни промени за отпадане на въведеното през 2014 г. правило за уседналост от пет години при покупката на земеделска земя в България.

Заради това ограничение, което нарушава основни свободи в Европейския съюз (ЕС) като движение на хора, стоки, услуги и капитали Брюксел започна наказателна процедура срещу страната ни.

Според земеделското министерство, ако забраната не отпадне, България ще бъде глобена с над 800 хил. евро.

"Не бива да мислим за утре. Трябва да се вгледаме в бъдещите 10-20 години. От "Обединени патриоти" ще настояваме субсидиите на земеделските производители у нас да се изравнят с тези в Западна Европа", обясни Сабанов  пред ON AIR.

Той посочи още, че от друга страна нямат нищо против чужди земеделски производители да наемат българска земя и да я обработват, тъй като това би допринесло за икономиката на страната ни.

Във връзка с приетата от парламента днес декларация за Договора за добросъседство с Македония, народният представител подчерта, че премиерът на съседите ни Зоран Заев отлично разбира, че единственият път на страната му е към Европа, докато опозицията упорито се бори обществото да не поеме по него и всява смут и раздор.

"Ние сме два народа с обща история и трябва заедно да вървим напред. От страна на България никога не е имало нападки", отсече Александър Сабанов.

По-рано днес Народното събрание прие единодушно Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония. С него се начертава и пътят към Европа, в посока на интеграцията на Македония, а България дава картбланш за тези по-нататъшни стъпки на държавата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6072 |20.07.2017 Патриотите: По-добре €1 млн. глоба, отколкото земята . 3| 5535 |19.07.2017 Депутат от Обединени патриоти: Съмнителни чужди капитали може да изкупят българската земя . 2| 5126 |19.07.2017 Патриотите са готови за още един мандат . 2| 5682 |12.07.2017 Патриотите не дават Бузлуджа на БСП: Борисов пак ще е арбитър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads