Реклама / Ads
48| 5706 |10.02.2015 НОВИНИ

Патрушев: САЩ искат да разчленят Русия

.
Николай Патрушев - секретар на Съвета по сигурност на Русия
САЩ се опитват да въвлекат Русия в украинския конфликт, за да могат да постигнат смяна на властта в РФ и да разчленят страната. Такова мнение изрази секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев.
 
„В качеството на предлог за активното „сдържане“ на страната ни е използвана ситуацията в Украйна. За САЩ Украйна сама по себе си не е интересна, тяхната цел е да отслабят позициите ни. Американците се опитват да въвлекат РФ в междудържавен военен конфликт и посредством украинските събития да постигнат смяна на властта, и в крайна сметка, да разчленят страната ни“, каза Патрушев в интервю, публикувано на сайта на „Российская газета“.

Украинските власти нееднократно се обръщаха към САЩ и други държави с молба за доставка на оръжие. Съветникът на американския президент по националната сигурност Сюзан Райс на 6 февруари заяви, че Съединените Щати разглеждат възможността за предоставяне на Украйна на пряка военна помощ. Тя поясни, че този въпрос е предложен за разглеждане.

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев счита, че, доставяйки оръжие в Украйна, САЩ още веднъж ще потвърдят, че са непосредствен участник в украинския конфликт.При това, подобна стъпка би довела до ескалиране на конфликта, убеден е Патрушев.

„Началото на доставянето на оръжие на Съединените Щати в Украйна ще се превърне в поредното доказателство за това, че САЩ са непосредствен участник в конфликта“, каза той пред журналисти. Патрушев припомни, че това вече е било потвърдено косвено от официални лица на САЩ.

„Несъмнено, ако САЩ започнат да доставят оръжие на Украйна, то последващата ескалация на конфликта само ще нараства, – убеден е той. – Русия ще продължи да се придържа към предишните си позиции за мирното разрешаване на конфликта с политико-дипломатически мерки“.

Патрушев припомни думите на американския президент Барак Обама за това, че Вашингтон още от самото начало е бил въвлечен в държавния преврат в Украйна, който американският лидер нарече „смяна на властта“, а помощник държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд нееднократно заяви, че Вашингтон през последните 12 години са похарчили над 5 млрд. долара за така наречените демократични промени в украинското общество.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5145 |06.02.2015 Караянчева: От ДПС нов Възродителен процес ли искат? . 15| 5268 |03.02.2015 Банскалии блокираха пътя за курорта, искат разширяване на ски-зоната . 5| 5124 |03.02.2015 Банскалии на протест, искат втори кабинков лифт . 13| 5069 |29.01.2015 Реформаторите искат оставката на КФН заради провал на дейността й

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads