Реклама / Ads
6| 4596 |16.03.2016 НОВИНИ

Павел Чернев защитава побойника от шофьорския сблъсък на "Черни връх"

.
Павел Чернев
Подзащитният ми е в следствения арест. Тепърва ще се решава мярката му за неотклонение. Да успокоя страстите, че законът работи. Това каза Павел Чернев, който е адвокат на Симеон Христов.
 
„ПТП-то вчера е предизвикало доста сериозна травма на съпругата му и това е провокирало неговото поведение на пътя“, уточни адвокатът му.

Вече писахме, че вчера на бул. "Черни връх" в София Симеон Христов се саморазправи със шофьор, който бе предизвикал катастрофа след отнето предимство, което доведе до сблъсък между джип БМВ X 5 и лек автомобил. След удара шофьорът на джипа слязъл и започнал зверски да налагат виновника за катастрофата.

Малко след това на мястото на инцидента пристигнала група мутри с джип "Мерцедес", за да "подкрепят" в боя шофьора на БМВ-то. Мутрите са крещели, че искат да убият човека, предизвикал катастрофата. След като виновникът за мелето бил пребит от бой, била извикана линейка, която дошла 15 минути след инцидента, за да откара пострадала жена, която се е возила в джипа. Медиците не обърнали никакво внимание на пребития мъж.

„Нарушенията е било толкова нагло, че е предизвикало агресията“, каза Чернев. Той уточни, че тепърва ще се правят експертизи, които да определят каква е била скоростта на движение преди инцидента. „Този човек, който защитавам освен уличен бияч е и мой приятел“, уточни Чернев. На въпрос дали подзащитният му е криминално проявен, Чернев добави, че е бил оправдан. Адвокатът подчерта, че ще следи делото да се гледа обективно.

„Симеон разказва, че е изпаднал в тежък афект заради състоянието на жена си. На мястото на инцидента е имало мъж с кожено яке и завидни умения по бойни изкуства. Това не е някакъв случай с охранители“, подчерта Чернев. От любителски кадри се вижда как друг шофьор нанася още два удара на виновния шофьор. Според свидетелски разказ веднага след инцидента участващите в сблъсъка се нахвърлят върху единия шофьор и му нанасят удари. Тя разказва, че е бил ритан в главата без да се е защитавал по никакъв начин. След сблъсъка шофьорът е бил с обезобразено лице и целия в кръв.

Павел Чернев определи случая като битов инцидент. „След пътен инцидент почти винаги има бой и изведнъж някакви възмутени хора правят новина. Хората са изнервени, нормално е. Побоищата по пътищата са престъпление и са наказуеми. Хората трябва да го разберат. Нужно е да се направи кампания, която да призове хората към повече толерантност“, завърши той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4943 |12.02.2016 Хафъзов: Пеевски да е шеф на ДАНС, щом защитава националните интереси . 29| 6339 |17.01.2016 Яне Янев защитава премиера за SMS-а като Матросов . 13| 5809 |10.01.2016 Павел Найденов: Няма гущери, които да си късат опашките . 16| 5692 |11.12.2015 П. Чернев пред Фрог: Не проляхме кръв за свободата си, трябва да го направим днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads