Реклама / Ads
31| 11605 |09.10.2012 НОВИНИ

Павел Найденов: Ще излязат нови неща за убийството на Илия Павлов!

.
Павел Найденов
„Тепърва ще се разкриват нови неща, свързани с убийството на сина ми Илия Павлов. Не сме затворили страницата и не сме спрели да се интересуваме от разкриването на случилото се. Обаче още е рано да се кажат голяма част от нещата.”
 
Това каза Павел Найденов пред „Фрогнюз”. Изказването му е по повод интервюто, което даде вдовицата Дарина Павлова след 10 г. мълчание в предаването „Всяка неделя” по bTV.

Павел Найденов коментира, че застава зад всичко, казано от Дарина Павлова в ефир. Двамата са единодушни за извършителите, но все още е рано да се назовават имена. Той подкрепя изцяло решението на Дарина да излезе пред камерата: „Положително е моето отношение. Аз подкрепям нейното становище, това, което тя знае, и аз го знам. Има неща, които след всичките тези години не могат да се кажат, но всичко е така, както го казва Дарина. Даваме възможност на службите, които не са приключили издирването, да си свършат работата. И чакаме. Тези, които изпълняват тези поръчки, продължават да извършват пъклените си дела за пари и рано или късно ще се издънят”, коментира Павел Найденов въпроса дали е дошло времето на истината.

Той възлага големи надежди на службите, които според него не са политизирани, за да се съюзяват с управляващи и бъдещи управници.

„Не се стремим, особено аз, да посочвам хора, за които не съм сигурен, защото това е голям грях”, добави той. „И друг път съм го казвал – тези, които изостават в своя бизнес и в своите начинания, не се стремят да израстват интелектуално, ами по пряк начин предпочитат да ликвидират този, който е напред, за да няма кой да ги конкурира. Аз съм обучавал моя син в гражданско поведение, в добър бизнес, да бъде лоялен, точен, практичен, защото за да печелиш конкурси и да се движиш напред, понякога трябва и да се лишиш от нещо, но да покажеш, че си ти. Там, където работиш, трябва да изпълняваш на 100% своите задължения, за да имаш доверие за банков кредит, в обществото. Когато потърсиш помощ някой да ти свърши работата, и то качествено, да дойде с доверие при теб, да му платиш и да се утвърждаваш. И това сме го правили.”

В интервюто пред  bTV, Дарина Павлова каза, че никой не иска да намери истината за убийството на Илия Павлов, обаче тя има собствена теория и виждане за нещата. „Той беше премахнат не заради това, което беше направил, а заради това, което щеше да направи. Беше се превърнал в голяма сила и извън България.”

Вдовицата намекна, че извършителите на покушението срещу мъжа й са момчетата, с които е бил в спортното училище: „Оказа се, че Илия, когато гради всичко, трябваше да се отдели от тези момчета, с които той е бил в едно училище. И тези момчета, които бяха борци, спортисти, искаха да направят техния си начин на живот, което не съвпадаше, години след това, когато Илия вече беше изградил една компания, базирана не само в България, защото ние имахме офиси в Америка, Швейцария, Русия, Англия. Изведнъж той се оказа много напред и тези момчета не искаха един от тях да се големее. (...) Когато той каза, аз не мога повече да имам какъвто и да е бил контакт с тези хора, защото те са избрали грешния начин на правене на бизнес, изведнъж беше атакуван от самите тях и от това, че неговото набиране на скорост -  било то финансова, било то разширяване на бизнеса извън България, хората се плашат от такова нещо. Особено в една нова демокрация, когато не са ясни законите.”      
 
За себе си Пламен Найденов разказа, че е здрав и се чувства добре. „Аз не мисля, че годините са ми много, но не ги и броя.” Чува се редовно с внуците си, забавлява се много с тях и се смеят. С Илия, най-малкият, който учи в Швейцария, си говори най-често. Вече е на 17 години и се хвали на дядо си, че учи и работи в колежа. И гадже си има. С Паола, средната внучка, и най-голямата Венцислава се чуват по-рядко, защото са много ангажирани. А и той все не може да се организира да отиде да ги види, тъй като ваканциите са им малки. Засега планират да се съберат всички заедно за рождения ден на Паола, която става на 22 г. на 25 април. Иначе те не са идвали в България скоро, единствено Дарина е била миналата година на 6 август, когато правиха помен за рождението на Илия Павлов на гроба му в параклис в с. Арбанаси.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5494 |03.10.2012 Мирослав Найденов: Не толерираме търговските вериги . 7| 5570 |28.09.2012 М. Найденов: Продажбата на държавна земя ще поправи историческа несправедливост . 1| 5889 |23.09.2012 Катуница година след гибелта на Ангел и Павел: Няма да забравим! . 2| 5023 |19.09.2012 М. Найденов: Не искаме дори да обсъждаме въпросът за ориенталските тютюни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads