Реклама / Ads
5| 5192 |04.03.2021 НОВИНИ

Павел Поппандов: Проф. Ангелов, който всеки ден се обяснява мазно, сега изведнъж се хвърля в политиката

.
Актьорът Павел Поппандов Източник: БГНЕС
Проф. Костадин Ангелов, който всеки ден благо и мазно обяснява неща, сега изведнъж се хвърля в политиката. Да е жив и здрав, да влезе и да стане член на парламента, но не можеш да търсиш извинения по никакъв начин, след като не е направена стройна организация на ваксинирането.
 

Това каза известният и любим на поколения българи актьор Павел Поппандов пред БГНЕС.

 

Актьорът не се притеснява да критикува управляващите, а последното му недоволство е породено от действията на здравните власти и масовата ваксинация в т.нар. „зелени коридори“.

 

„Аз съм един от най-яростните поддръжници на ваксинацията. В не едно и две интервюта съм поддържал този оперативен щаб и съм вярвал, че тези хора ще направят всичко възможно да бъдат спазени сроковете по групи, както беше определено. Правилно е първо да са лекарите, след това учителите, но след това ние – възрастните хора“, подчерта Поппандов, според когото „зелените коридори“ са били грешка.

 

„На два от тях отидох и само като видях каква опашка има, мигновено се върнах обратно. Като правиш „зелен коридор“, ще го правиш за възрастните хора, както беше направено в магазините“, смята той.

 

Въпреки всичко обаче той подкрепя ваксинацията, която според него е „въпрос на личен избор“ и единствен изход от епидемията.

 

Що се отнася до мълчанието на представителите на българската интелигенция, според актьорът за него има причина и това е страх от властта. Той недоумява защо все повече представителите на науката и изкуството или не искат да заемат позиция, или я прикриват, а уж трябва да са един от двигателите за развитие на обществото.

 

“Така е било и преди 10 ноември, така е и сега. Това е пословичен български страх”, смята Поппандов. На въпроса от какво се страхуват, той отговаря: „Как от какво? То е ясно от какво – страх от властта, каквато и да е тя. Това вече води до нагаждачеството и службогонството”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3481 |04.03.2021 Проф. Галунов прогнозира разочарование от гражданските квоти в листите . 17| 4542 |04.03.2021 Проф. Антоний Тодоров: Колко скандали би могло да понесе едно управление? . 34| 4234 |04.03.2021 Проф. Момеков: Колкото и да е гадно, антиваксърите трябва да се потискат . 10| 3937 |03.03.2021 Проф. Иван Билярски от БАН за датата на един национален празник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads