Реклама / Ads
11| 4770 |17.10.2014 НОВИНИ

Ю. Павлов: Без реформаторите не може да има правителство

.
Юлий Павлов
Без Реформаторския блок управление не може да се състави, заяви по БНР социологът Юлий Павлов. Той каза, че има доста резерви по отношение на бъдещ съюз между ГЕРБ и Патриотичния фронт.
 
В програмата на Патриотичния фронт има доста смущаващи елементи, като премахването на ромските гета. Не е ясно как Европа ще погледна на една определено националистическа формация в управлението. Това каза пред БНР Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг. Той коментира вчерашните

 "Аз не знам защо АБВ са изключени от партиите, подкрепящи предишното управление, защото те през цялата минала година бяха част от БСП и подкрепяха това управление. Чисто аритметически, ако не е РБ, а друга политическа сила, нито една от по-малките сама не стига, трябват две от тях. Така, че най-естествено остава Реформаторския блок. Но там също има доста проблеми в отношенията с Патриотичния фронт", обясни Павлов.

Според социолога, ако се гледат програмите, пречка за договорка между РБ и ГЕРБ няма. "Ако реформаторите престанат да поставят цял куп условия, всяко от които само по себе си може да е разумно, но поставянето на толкова много условия от партньор, който е четири пъти по-малък, също поставя определени пречки. Има много неясноти. Едва ли на втори кръг от преговорите ще се изяснят нещата", смята Павлов. По думите му представителите на ДСБ се държат по един доста арогантен начин, като се има предвид колко е тяхното влияние и колко депутатите имат, коментира социологът.

"Реформаторският блок представлява проблем и заради това, че партиите, които са в него нямат виждания като един политически субект. В Патриотичния фронт това го има и затова преговорите стартираха по-лесно, но са далеч от финализиране. А с Реформаторския блок на практика ще трябва да започнат отново", категоричен беше Павлов.

Той изключи възможността да се стигне до споразумение с "България без цензура".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4659 |16.10.2014 Трайков: Реформаторите не са лесни за разбиране . 23| 10593 |15.10.2014 Проф. Н.Слатински нахока и Борисов и Реформаторите след преговорите . 9| 5355 |15.10.2014 ГЕРБ и реформаторите преговарят днес за властта . 23| 10031 |14.10.2014 Доц. М. Христов: Може да откраднат 20 млрд. спестявания на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads