Реклама / Ads
5| 5133 |07.09.2015 НОВИНИ

Л. Павлова: За 8 месеца сме премахнали 400 незаконни постройки

.
Лиляна Павлова
Средно за година се премахват около 800 сгради. Само около 10% от тях са ромски, посочи министърът. Нямаме тенденциозно отношение.Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването "Още от деня" по БНТ.
 
Ние не сме спирали, независимо дали идват избори. От началото на годината сме премахнали около 400 постройки,добави тя.
 
Ние нямаме толкова лоши закони, въпросът е във волята да се прилагат в цялата си строгост, защото всички са равни пред закона. Това се отнася и за хората, които са строили незаконно. То не може да се узаконява и подлежи на събаряне. Говоря за сградите, строени по закона преди 1992 г., каза още министър Павлова.

Предвиждаме реформа в начина за плащане по пътищата. За леките коли ще преминем към електронна винетка, обяви Павлова. Така ще имаме гарантирана събираемост. Всички превозни средства над 3,5 тона ще заплащат на тонаж. Работим съвместно с екип от Световната банка в тази посока.

 „Виждам все повече индикации, че Програмата за саниране на панелни блокове ще завърши добре. Виждаме първите готови блокове, реакцията на собствениците и хората, които живеят в съседство“, каза Лиляна Павлова по отношение на Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради. „Само за една седмица имаме нови 50 сгради, които влязоха в програмата, така те вече са общо над 1 550“, посочи тя. Министърът коментира, че домоуправителите на първите санирани сгради по програмата с европейско финансиране отчитат намаление на сметките за отопление с 50%. „Така че аргументите и резултатите за санирането ще ги казват хората. Аз се надявам програмата да е успешна и да създадем един дългосрочен модел“, заяви Павлова.
 
„Не можем да заклеймим всички концесионери и наематели на плажове като лоши: някои от тях са съвестни, но има и такива които тенденциозно и умишлено нарушават правилата, тъй като са пресметнали печалба чрез нарушенията, въпреки глобите“, заяви Павлова по повод инспекцията на морските плажове. „Направили сме 203 внезапни проверки на плажове и имаме достатъчно установени нарушения, но трябва да проверим дали има тенденциозност и повтаряемост“, каза министърът и обясни, че след края на сезона ще бъде извършен анализ и ще се предложи прекратяване на договорите на системно недобросъвестните концесионери.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4701 |31.08.2015 10 месеца затвор за автоджамбазина Яро в Словения . 3| 4359 |26.08.2015 Павлова: Арогантни концесионери плащат глоби и не правят нищо . 15| 6567 |23.08.2015 Павлова: С Програмата за саниране достигаме до всеки човек . 0| 4544 |20.08.2015 За 2 месеца Гърция вкарала над 41 000 бежанци в Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads