Реклама / Ads
4| 4696 |01.04.2015 НОВИНИ

Павлова: Благодарение на Борисов ще има 100 млн. лв за пътища

.
Лиляна Павлова
След намесата на премиера Бойко Борисов ще бъдат осигурени поетапно 100 млн. лева в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за основен ремонт и рехабилитация на най-компрометираните пътни участъци от автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“.
 

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която запозна премиера с аварийната ситуация по двете магистрали, както и предприетите мерки за обезопасяване на движението с ограничаване на скоростта до 90 км в час. Мярката се наложи, тъй като заради лошото състояние на отделни участъци има значително увеличение на тежките пътно-транспортни произшествия.

Според направените анализи за трайното решаване на проблемите със състоянието на асфалтовата настилка на два участъка от АМ „Тракия“, в областите Пловдив и Пазарджик, с обща дължина от 60 км, както и участък по направлението Шумен- Варна от АМ „Хемус“, са нужни цялостна рехабилитация и основен ремонт.

 

Участъците не са основно ремонтирани повече от 20 години, като за този период е извършвано само частично изкърпване на настилката, което не помага, защото дупките се отварят отново след всеки дъжд и сняг, заради огромния трафик“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството. По думите й ремонтът с изкърпване на дупки се е предприемал, заради липсата на финансиране на Агенция „Пътна инфраструктура“ в годините назад.

 

Искам да благодаря на премиера, за неговото разбиране на сложността на проблема и ситуацията с финансовите затруднения на АПИ, защото тези 100 млн.лв. надвишават в пъти целия наличен бюджет на агенцията за зимно поддържане и текущ ремонт на всички 20 хил. км републикански пътища. Парите ще бъдат осигурявани поетапно в бюджета на АПИ за тази година.

 

Павлова ще възложи на АПИ да започне веднага детайлно проектиране и възлагане на ремонта на тези четири участъка, за да може частично и поетапно, за летния сезон, през август, част от участъците да са завършени, за да се гарантира спокойното пътуване на водачите. Те трябва да бъдат внимателни, когато пътуват в участъците с ремонт и да спазват стриктно въведените ограничения.

 

Без да ограничим скоростта няма как да работим, затова призовавам гражданите за търпение и разбиране. След ремонтите скоростта на движение ще бъде възстановена до 140 км/час, каза тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4511 |01.04.2015 Борисов за уволненията : С чужди коне трудно се оре . 8| 4990 |31.03.2015 Борисов вече е против екзотичното меню в правителствения самолет . 37| 5254 |31.03.2015 Луврие писа на Борисов, иска среща за КТБ . 22| 5267 |30.03.2015 "Грийнпийс" зове Борисов: Бъдете смел! Откажете нов блок на АЕЦ "Козлодуй"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads