Реклама / Ads
10| 5407 |07.02.2013 НОВИНИ

Л. Павлова: Черноморието ни се бетонира до 2009 г.

.
Лиляна Павлова, министърът на регионалното развитие и благоустройството
Периодът, в който Черноморието ни се превърна в бетон, е до 2008-2009 г. Не искаме това да е нашето Черноморие. Тук трябва да понесат отговорността общинските съвети и кметовете, които са вземали решенията за застрояване, без да се съобразяват със закона.
 

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. „Неслучайно направих предложения за законови промени, за да бъде прекратено безразборното строителство.” Прокуратурата ще бъде сезирана за застрояването на плажа "Корал". Може да има къмпинг, но той трябва да отговаря на закона, каза министър Павлова.

Тази година ще пуснем в експлоатация връзката между Околовръстното и АМ „Хемус”, Лот 1 на АМ „Струма”, през март месец ще започнем и Лот 2 от Дупница до Благоевград. Продължаваме строителството и на АМ „Марица”, пътят Подкова-Кърджали, Шумен-Карнобат. Трилентов ще бъде направен пътят Русе-Шумен. Критикуват ни, че асфалт не се яде, но с лоши пътища няма да имаме нито инвестиции, нито сигурност при придвижване, каза още строителният министър.

Преди всички и след всички избори, каза още Павлова, темата с изборните списъци е една удобна дъвка и удобно оправдание. Съгласно българската Конституция всеки български гражданин има право на глас по всяко време независимо къде се намира по света, уточни тя. Когато дойде време за избори, ГРАО има техническата задача да принтира списъка с избирателите, които са навършили 18-годишна възраст, които са български граждани и не са се отказали от това гражданство, които не са отписани от списъците поради наличие на смъртен акт и които не са под запрещение.

И никой няма право никого да изтрива от този списък по никакъв повод. Системата е защитена по начин, по който докато няма смъртен акт, никой не може да бъде изтрит. Тя отново напомни, че с приемането на новата Конституция от 1993 г. избраният начин за формиране на избирателните списъци е този и не трябва се правят спекулации с несъществуващи в тази Конституция изисквания за избирателните списъци.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 6706 |18.01.2013 Л. Павлова: Ситуацията с "Камчийски пясъци" е потресаваща . 70| 6153 |17.01.2013 Лиляна Павлова: Пълна забрана за строителство в зона А по морето . 43| 8043 |22.12.2012 Лиляна Павлова: Румен Петков нищо не разбира от снегопочистване . 14| 5437 |20.12.2012 Л. Павлова: Срещу 100 евро вадят закъсал ТИР в Германия, а ние - безплатно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads