Реклама / Ads
30| 5544 |13.10.2013 НОВИНИ

Павлова: От едно работещо, сега имаме две неработещи министерства

.
Лиляна Павлова Източник: Булфото
С тази политика от едно работещо министерство станаха две не работещи. Вотът за недоверие е, за да кажем какво нас ни притеснява. Целта на регионалната политика е хората да живеят по-добре.
 

Това заяви депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия по повод вота на недоверие внесен от ГЕРБ за регионалната политиката на кабинета "Орешарски".

Попитана какво ще правят ГЕРБ, ако не влязат управляващите в НС, за да изслушат аргументите им, тя заяви, че би трябвало да са в Пленарна зала, защото нали уж искат да ги чуят.

Проблем е програмата "Региони в растеж" - не може да се ремонтират улици, а да не се подменя ВиК сектора, имаме места на воден режим. В 21 век това е недопустимо. Оставих една програма през 2012 години, в която се отчитат много от допуснатите грешки преди. Те обаче ги загърбиха и сега не е ясно какво се случва в този сектор, каза още Павлова.

Опитвам се да вникна в техните аргументи, но има заложени 0 лева за общински пътища. С 40 млн. лева по-малко е заложено в програмата за малки пътища. Няма приемственост, няма надграждане. Опитват се да замитат проблемите на държавата и да очернят предишните управляващи, смята още бившата регионална министърка.

Тази година трябва да усвоим 1 млрд. лева, радостно е, че са разплатили 180 млн. лева, но трябва да се усвоят още много. Няма нито дума за енергийната ефективност, иззеха се правомощия от общините, кадровата политика е лоша - за всяка една точка от плана им имаме конкретни доводи защо те не се справят. Надявам се да ни чуят и да се поучат, каза Павлова.

Вотът е навреме. По-добре сега, отколкото България да остане без вода и в пряк и преносен смисъл. Имаме много силни аргументи и при двата вота на недоверие, каза още тя.

Брюксел не ни е опровергал. Не са спрени парите по апликационните форми - те могат да бъдат подадени наново. Въпросът тук е защо управляващите ги подават като знаят, че ще им ги върнат. Надявам се, че не е преднамерено, но те имам много сериозни интереси в железниците - по 10 млн. лева на километър за проектиране. ЕС каза, че не може ЖП транспортът е за сметка на магистралите и обратното. Трябва да е 50 на 50, уточни още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 8416 |11.10.2013 Цената на тока - два пъти по-ниска от средноевропейската . 1| 4812 |11.10.2013 Среднощен екшън и ранен в Перник . 16| 5114 |09.10.2013 Павлова: България се отказва да развива своята пътна инфраструктура . 107| 8035 |09.10.2013 Борисов: Европа ни спира парите заради едно цикламено костюмче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads