Реклама / Ads
20| 5435 |13.04.2014 НОВИНИ

Л. Павлова: Eвропарите спират малко по-малко

.
Лиляна Павлова
Европейските пари малко по малко спират, заяви по НТВ депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова. Взимаме заеми, не използваме безвъзмездните пари, не влизат приходи в държавата, констатира тя.
 

Въпреки, че премиерът твърди, че е експерт, заеми, които са директно договорени с немските банки, а не на свободния пазар дават сигнал, че влизаме в категорията на т.н бананови държави и републики, които нямат възможност да се справят с тази тема и им се налага да вървят по един утвърден механизъм, заяви Павлова. Тя не била убедена, че този механизъм може да осигури прозрачност и най-добрите условия. Когато взимаш заем, трябва да знаеш кога, как и от къде ще го върнеш, смята Павлова.

Взимаме заеми, но за какво се раздават - за добавки и надбавки, каза Павлова.

В момента има некомпетентност, непрозрачност и вероятно преследване на други интереси, напр. програмата „Региони в растеж", която е с половин милиард средства от държавния бюджет. Парите се раздават на порции, на удобни общини и кметове като се изразходват за паркове и градинки, но не и за нещо, което ще донесе заетост и работни места.

За спирането на парите нямам никаква заслуга, но ако искат да ни чуят и да има диалог, мога да помогна за възстановяването им. Първата стъпка е да се направи плоска финансова корекция. А какво имаме - уволняват се експерти, които трябва да направят тези проверки и променяме срока. За да ни отпусне Европа пари трябва това да бъде направено до края на април.

Павлова не знаела как да коментира изказванията на Мариана Георгиева и сигурно само тя си ги разбира. Спортът трябва да се стимулира и в малки и в големи населени места. Инвестират се огромни суми в села от 100 човека, но си сигурност на възрастните хора би им било по-приоритетно нещо по-сериозно и подходящо за тяхната възраст, каза тя и го отдаде на предизборната кампания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5919 |04.04.2014 Самоубийствата не спират: Жена се хвърли под влак, друга скочи от мост . 15| 5465 |02.04.2014 Лиляна Павлова: Не съм писала доноси срещу България . 2| 6129 |14.03.2014 Виж къде ще спират тока в Западна България от 17-21 март 2014 г. . 34| 5472 |10.03.2014 Лиляна Павлова: Управляващите не правят реформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads