Реклама / Ads
37| 5939 |06.04.2013 НОВИНИ

Л. Павлова: Не казвам, че ще съм премиер, но и не отказвам

.
Лиляна Павлова Източник: Фрогнюз
„Някои започват да изглеждат загрижени и уморени от властта, други се одухотворяват, трети се самозабравят... аз останах здраво стъпила на земята."
 

Такава равносметка на своята следа в изпълнителната власт на ГЕРБ направи Лиляна Павлова пред Нова телевизия. Бившият регионален министър се похвали, че искала от хората в екипа си само критики.

„Не мога да кажа „Да, готова съм да бъда премиер!", каза Павлова, но и не заяви, че ще откаже такова предложение от страна на Бойко Борисов, когото „уважава много" заради „страхотните му качества". Все пак рибата е още в морето и сметката е без кръчмар.

След протестите, довели до оставката на кабинета „Борисов" в ГЕРБ си направили сериозен „брейнсторминг", сподели Лиляна Палова. „Дебатирахме на една оперативка. Направихме един задълбочен анализ - какво направихме, къде сгрешихме", сподели пред Сашо Диков бившият министър. По думите й за първи път българско правителство си тръгва и признава къде е сгрешило. „Хората поискаха това, което се случи и всички ще имат своя глас да изберат, кой да ги управлява".

Павлова коментира и отношенията си с бившия министър на финансите Симеон Дянков, когото критикувала не само, след като се превърна в нещо като изкупителна жертва, а и преди това, като колега, но не публично. Мнението й било, че бившите управляващи са се забавили с отпускането на колана, споделяла го и преди протестите.

„Този човек не ми вдигаше, не отговаряше на SMS-те ми", спомни си Павлова „дянковото" отношение. „Не трябва (обаче) да омаловажаваме това, което направи Дянков - постигна много, сбъркахме обаче в политиката с доходите".

„Колелото се върти - веднъж си горе, веднъж долу... Ако хората ни гласуват доверие - ще управляваме, ако не - ще бъдем в опозиция", обобщи в края на интервюто Лиляна Павлова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 99| 5310 |27.03.2013 Лиляна Павлова: Ние не скрихме нито една "калинка" . 31| 6343 |24.03.2013 Лиляна Павлова: Като влезеш в политиката, разбираш колко е гадно . 15| 6157 |12.03.2013 Л. Павлова: Магистрала "Тракия" ще е готова до юни . 15| 5333 |08.03.2013 Кр. Георгиева би мислила за служебен премиер, ако можела да взема отпуск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads