Реклама / Ads
1| 3866 |16.01.2017 НОВИНИ

Павлова: Солени санкции за фирми, които се оправдават, че нямат сол и луга

.
Лиляна Павлова
Санкциите за снегопочистващите фирми ще бъдат много солени, ако някой си позволи да не слага достатъчно материали или да се оправдава за изчерпани количества сол, луга или други материали. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.
 

Тя посочи, че има нов фронт, който започна днес от Югозападна България и по актуална информация на БАН ще вали през цялата седмица до петък, като валежите ще обхванат цялата страна. "Имаме готовност, превантивно затваряме по-тежките участъци за почистване, след което ги пускаме за движение", обясни тя.

 

"Мобилизирани са фирмите, имаме готовност. Превантивно затваряме по-тежките участъци за почистване и тогава ги пускаме за движение. Към момента не очакваме да има извънредна ситуация. При зимни условия, най-тежко е в област Смолян. Пътят Юндола - Разлог е затворен за ремаркета и полуремаркета", подчерта Павлова.

 

Тя обясни, че очаква такъв тип ограничения по високите места, като остават изискванията за ТИР-ове с вериги, както и превантивно затваряне на пътища там, където се налага.

 

През уикенда ще има сериозно застудяване и заледяване, предупреди още Павлова и призова всички снегопочистващи и поддържащи фирми да осигурят необходимите материали.

 

"Апелираме към всички снегопочисващи и почистващи фирми държавните и общински пътища да бъдат почистени. Няма да приемаме оправдания за липсващи и недостатъчни материали. Санкциите ще бъдат много солени, ако някой си позволи да не слага достатъчно материали или да се оправдава за изчерпани количества сол, луга или други материали", предупреди регионалният министър в оставка.

 

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова снегопочистващите машини са разположени на стоянките в града. Целта е да бъдат максимално близо до улиците, които трябва да обработват със смеси против заледяване, съобщава пресцентърът на Столичната община.

 

В готовност са 173 машини, които при необходимост ще започват работа приоритетно по улиците, по които се движи градският транспорт, по стръмни и опасни участъци и по улици с обществена значимост. Сега се обработват със смеси против заледяване общински пътища в Панчарево, Банкя и Бистрица и се опесъчават пътищата в парк "Витоша" - Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове, се посочва в съобщението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3923 |16.01.2017 Павлова плаши почистващите фирми със солени глоби . 7| 4522 |11.01.2017 Плевнелиев и европейски политици зоват Тръмп да не маха санкциите срещу Русия . 0| 3734 |10.01.2017 САЩ наложи санкции на още петима руснаци . 0| 3859 |06.01.2017 Павлова: Остава тежко положението в Североизточна България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads