Реклама / Ads
1| 4708 |16.10.2013 НОВИНИ

Павлова срещу Михалевски на втория вот в парламента

.
БСП планира стегнати дебати днес по втория вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски", който бе внесен от ГЕРБ миналата седмица заради "провал на управляващите в регионалната политика и инфраструктурата".
 

Социалистите смятат да защитават правителството само с две-три изказвания, за да се стигне до бързо приключване на дебатите по вота и парламентът да може да започне работа по същество. По закон гласуването трябва да се проведе поне 24 часа след края на дискусията. За да падне правителството, са нужни поне 121 гласа. ГЕРБ имат 97 и се очаква кабинетът да оцелее.

По-голямата интрига е дали ще има кворум, за да се стигне до дебати и гласуване. При първия вот на недоверие работата на парламента бе блокирана за една седмица, тъй като опозицията от ГЕРБ отказваше да влезе в залата. Народните представители от "Атака", които официално не подкрепят властта, бяха в командировка в Брюксел. Управляващите БСи ДПС имат общо 120 депутати, а за кворум са нужни поне 121.

"ГЕРБ настоява за реални дебати по вота, тъй че управляващото мнозинство трябва да осигури кворум", коментира депутатката Лиляна Павлова. От опозицията се бяха зарекли да провалят заседанията, ако националистите отсъстват.

"Парламентарната група на "Атака" ще се събере преди заседанието, за да обсъди стратегията си. Работата ни като народни представители е в залата", обясни депутатът Явор Нотев. По неофициална информация лидерът Волен Сидеров е на среща с националисти във Виена и се очаква да се върне днес.

Председателят на БСП Сергей Станишев обеща да направи всичко, за да бъдат депутатите му на линия. И предположи, че от ГЕРБ ще предприемат всякакви процедурни хватки, за да бавят дебатите, тъй като не били много добри в аргументите.

Основни остриетата по вота ще бъдат Лиляна Павлова от ГЕРБ, която бе ресорен министър в кабинета "Борисов", и червеният депутат Димчо Михалевски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5369 |15.10.2013 Половин "Атака" ще е във Виена за втория вот в НС . 30| 5044 |14.10.2013 Павлова: Атакуваме не министъра, а цялата регионална политика на правителството . 30| 5552 |13.10.2013 Павлова: От едно работещо, сега имаме две неработещи министерства . 16| 5116 |09.10.2013 Павлова: България се отказва да развива своята пътна инфраструктура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads