Реклама / Ads
17| 8558 |25.09.2013 НОВИНИ

Л. Павлова: Тактиката ни ще видите утре

.
Лиляна Павлова Източник: Булфото
Ще има горещ политически ден, а тактиката ще я видите утре. Ние категорично не сме се отказали от вот на недоверие. Не сме се отказали и от дебат. Напротив, но той трябва да бъде направен по един адекватен начин.
 

Това каза Лиляна Павлова в „Лице в лице” по бТВ. Тя заяви, че ГЕРБ използва парламентарни техники и тактики, за да покаже нееднозначно кой е третият коалиционен партньор, без който правителството не може да функционира.

„Това го отричат всеки божи ден управляващите, правителството и т.нар. мнозинство, което всъщност не е мнозинство, ако ги няма „Атака”. Второ, за да има дебат, те трябва да дадат обяснения, които те отказват да дадат четири месеца, а именно за провалената политика, която ние атакуваме. И трето, след като това се случи, всички от управляващото мнозинство бяха шокирани, започнаха да говорят най-различни неща. В последните дни, за да си докажат аргументите, да се спасят от вота, започнаха да се обясняват колко много работа са свършили.”

Лиляна Павлова коментира, че самият министър срещу когото е отправен вота на недоверие е казал: „Защо има вот на недоверие, не разбирам, като то е ясно, че министерството не съществува”. Той потвърди на сто процента, че не съществува министерството, че то не функционира, допълни Павлова.

„Нека да дойдат от "Атака" и да си поддържат кворума. Къде са, няма ги в ЕНП? Къде пътуват за сметка на данъкоплатците?, попита тя.

В правителството има некомпетентност на ниво министри, заяви още Павлова. „Уволняват поголовно. Инж. Милка Генчева работи 15 години в сектора, а те я уволняват като шеф на ДНСК. Ние за 4 години нямаме толкова грешки, колкото те за 4 седмици”, каза Павлова. Попитана дали Реформаторският блок ще приеме съюз с ГЕРБ, Павлова заяви, че на ниво избори няма да има коалиция с тях, но след провеждането на тези избори - тогава може да има обединение вдясно, за да са представени много хора в НС. Ексминистърката заяви, че ГЕРБ имат ясна визия и ясна програма и могат да предложат алтернатива на това правителство.

Тя обеща, че утре ще има горещ политически ден, а тактиката предстои да видим.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4841 |19.09.2013 Л. Павлова: Не се "връткаме", а сме отговорни! . 41| 5704 |09.09.2013 Павлова: Администрацията на кабинета "Орешарски" не работи . 23| 5491 |01.09.2013 Л. Павлова: В НС имат нужда от твърда опозиция . 7| 5525 |28.08.2013 Л. Павлова: Новият шеф на АПИ е в конфликт на интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads