Реклама / Ads
13| 4759 |30.03.2015 НОВИНИ

Павлова: Въведохме ограничение на скоростта от 90 км/ч от 1 април

.
Лиляна Павлова
Въведохме това ограничаване на скоростта от 90 км/ч от 1 април с цел да обезопасим движението на най-тежките участъци от автомагистралите, на които има неравности, тъй като в последно време зачестиха инцидентите поради несъобразена скорост. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, предаде „Фокус“.
 

„Именно затова разчитаме и на екипите на полицията, предприели сме съвместни действия. Нашият апел беше напълно подкрепен от екипите на МВР”, каза Павлова и посочи, че допълнителни патрули ще осигуряват безопасното преминаване, докато свикнат шофьорите, че в тези участъци ще трябва да се кара и да се спазва ограничението от 90 км/ч. По думите на министъра в момента на областните пътни управления е възложено изработването на допълнителни табели, като такива ще има не само за ограничената скорост, но и за неравности по пътя. „Ние сме възприели подхода на допълнително подсигуряване с табели, защото много често се пропускат от пътуващите“, каза още Павлова.

 

„Разбира се, най-добрият вариант е да ремонтираме проблемните участъци, но необходимите средства за най-тежкия участък около 67 км на автомагистрала „Тракия“ и след това за област Пазарджик са необходими 70 млн. лв. и то само за рехабилитация, а не цялостно възстановяване на платното“, обясни тя.

 

По думите на министъра, участъкът, който е най-критичен на магистрала „Хемус“ в участъка Шумен – Белокопитово е около 30 км, а там са необходими допълнителни 30 млн. лв. само за да се изравнят неравностите на пътя.

 

„Тези 100 млн. лв. ги нямаме предвидени в бюджета, тъй като цялостният бюджет за текущ ремонт на пътя, включително зимно, варира около 50 -70 млн. лв.“, каза Павлова и добави, че в периода май-юни ще се прави по-сериозно изкърпване на участъци, но средства за цялостна рехабилитация към този момент няма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4549 |20.03.2015 Л. Павлова: 26 свлачища тръгнаха само за два месеца . 9| 4733 |16.03.2015 Министър Павлова: Активирани 1851 опасни свлачища грозят българите . 2| 4285 |14.03.2015 Л. Павлова: До довечера всички места в Смолянско ще бъдат проходими . 29| 4641 |08.03.2015 Павлова: Не спим и чистим магистрали!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads