Реклама / Ads
30| 5184 |16.10.2013 НОВИНИ

Павлова на вота: От едно работещо министерство създадохте две неработещи

.
Няма друго правителство, което да се е ползвало с толкова нисък кредит на доверие, колкото това. Правителството постави под риск справедливостта. Политическият реваншизъм, непрозрачност в решенията и действията е основният му начин на управление още от първия си ден. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова при обясняването на мотивите за искането на вот на недоверие на правителството.
 

"Този вот на недоверие е втори поред и представлява логично продължение на първия. От първите дни на управление това правителство е съпроводено с протести. Противоречивите решения на правителството показват неговата немощ. Обявеното като програмно, до стотния си ден правителството не представи програма. Това правителство показа, че още от първия си ден не е наясно какво управление ще показва", коментира Павлова.


Налице е директна намеса в местната политика, каза Павлова. По думите й политиката е на липса на ясна визия и разпределение на финансовия ресурс. Много населени места не могат да кандидатстват за ресурс от европейското финансиране. По отношение на стратегическото развитие на регионите също липсва ясна политика. Загубени са евросредства, няма безвъзмездно финансиране. Пълен хаос по програмата за развитие на селските райони и програмата за регионално развитие. Липсва ръководен експертен персонал в тази област. не е ясно защо Липсата на политика и реформи във сектора ще доведе до невъзможност за усвояване и на едно евро и 20 области ще продължават да живеят с режим на водата, заяви Павлова. Правителството, държавата и парламентът ни са блокирани и са в пълна международна изолация, заключи Лиляна Павлова.

Дебатът по втория вот на недоверие към кабинета "Орешарски" в парламента тръгна със смях. До комичната ситуация се стигна, когато на трибуната се качи бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. При поканата председсателят Михаил Миков й обърка името, а тя го удари под кръста: "Срамота! От пет месеца съм тук, научете поне имената на известните".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4707 |16.10.2013 Павлова срещу Михалевски на втория вот в парламента . 51| 6095 |15.10.2013 Йордан Цонев: Заедно с Пеевски внесохме закона за медиите . 30| 5043 |14.10.2013 Павлова: Атакуваме не министъра, а цялата регионална политика на правителството . 30| 5548 |13.10.2013 Павлова: От едно работещо, сега имаме две неработещи министерства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads