Реклама / Ads
22| 4867 |19.09.2013 НОВИНИ

Л. Павлова: Не се "връткаме", а сме отговорни!

.
Лиляна Павлова
ГЕРБ направили жест към Реформаторския блок и гражданите, които излезли с мотива, че вот за цялостната политика ще бетонира властта за 6 месеца напред.
 

Това не е „връткане”, а отговорна позиция, до която се стигна защото при ГЕРБ, за разлика от управляващите, има чуваемост и диалог, заяви по БТВ ексрегионалният министър Лиляна Павлова. В крайна сметка важен е крайният резултат, защото за нас вотът на недоверие към кабинета не е самоцел, за да покажем, че сме активни, а начин да се чуят аргументите на опозицията, поясни тя промяната на решението на ГЕРБ за мотивите по вота на недоверие – вместо за цялостната политика на правителството, той ще бъде внасян на части, с първа - за провала на Министерството на инвестиционното проектиране.
 

Павлова припозна думите си, казани наскоро пред БТВ, че искането на вот на недоверие на части – всеки месец или всяка седмица, би девалвирало този акт. Сега обаче именно на такава стъпка били решени от ГЕРБ като жест към Реформаторския блок и гражданите, които излезли с мотива, че вот за цялостната политика ще бетонира властта за 6 месеца напред.


Не е целта да се намери коалиционен партньор. Защо да печелим време? Ние сега детайлизираме една тема, но ще има други – така пак ще е за цялата политика на кабинета. Нашата цел са всички партии в център дясно – трябва да си обединим усилията, все пак те кандидатстват за членство в ЕНП, ние сме в едно европейско семейство. Не стои въпросът за коалиция или „приватизация” на една или друга партия – това е нашият естествен партньор, защото имаме един опозиционер в момента, заяви Павлова.
 

Един от лидерите на Реформаторския блок - Радан Кънев, също се разграничи от положителен отговор на въпроса „Искате ли ГЕРБ?”. „Ние имаме достатъчно разлики, за да се конкурираме, но и ясно отношение към сегашното управление и искаме свалянето му. Всичко друго е търсене на теле под вола, заключи той..

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5726 |09.09.2013 Павлова: Администрацията на кабинета "Орешарски" не работи . 23| 5513 |01.09.2013 Л. Павлова: В НС имат нужда от твърда опозиция . 7| 5542 |28.08.2013 Л. Павлова: Новият шеф на АПИ е в конфликт на интереси . 74| 4977 |21.07.2013 Л. Павлова: Това правителство само е наречено "експертно"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads