Реклама / Ads
23| 5881 |13.02.2013 НОВИНИ

Л. Павлова: Загадка е защо общ. Несебър има 2-ма главни архитекти

.
Министър Лиляна Павлова
Прокуратурата ще каже кой е виновен по скандала, станал известен като „Дюнигейт”. Проверката на ДНСК показа, че има строителство върху терен, който най-вероятно е дюни.
 

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по повод повдигнатото обвинение на кмета на Несебър и на главния архитект на общината, пред TV7.

„Ние сме спрели това строителство. Там беше предвидено да бъдат изградени 122 еднофамилни жилища, изключително голям обект близо до плажа”, припомни още Павлова. По думите й това е урбанизирана територия, нов квартал на Несебър, който е изцяло застроен върху така наречения горски фонд, с променено предназначение.

„Ние сме сезирали компетентните органи и сме санкционирали с 5000 лв. главния архитект, който е издал разрешението за стоеж, въпреки че липсват технически документи, няма и потенциал за връзване към ВиК и ток”.

Според регионалния министър Лиляна Павлова е голяма загадка защо община Несебър, която е сравнително малка община, има двама главни архитекти. Несебър отдавна е държава в държавата. Това е нещо уникално. София има един главен архитект, а Несебър двама. Ние сме наложили вече 4 глоби. Аз винаги съм си мислила, че глобяваме един човек и останах много учудена, когато разбрах, че сме глобявали двама души, разкри тя.

Случаят в Несебър е, че се строи под кота нула и се укрепва свлачище. Имат всички необходими документи. Единствено прокуратурата може да спре този строеж. Същото важи и за плажа Корал. Слава богу, там строеж още не е започнал. С промените които направихме, ние контролираме всяко едно разрешително, което се издава за строеж. Ние проверяваме всеки един документ, обяви тя. Така отменихме плановете за строеж на Корал и сезирахме прокуратурата. Архитектът е същият като при Дюнигейт в Несебър, каза още Павлова.

Тя коментира и обвиненията на Румен Петков, отправени преди няколко дни. Ресторант "Фрегата" се намира още от 60-те години на миналия век в Бургас. Има издаден нотариален акт за частна собственост върху този имот. Актът е издаден още през 2007 година. Министърът показа и документи. "Фрегатата" се намира в края на плажа и още от 2009 година е изгубил значението си на плажна ивица. Всичко това е станало по време на тройната коалиция, разкри Павлова.

Павлова не пропусна да каже и какво строителство ни очаква през 2013 година. Пускаме Лот 1 на магистрала "Струма", който ще е до Дупница. Това ще стане на първи юни. Веднага след това започва и строителството на Лот 2, който ще бъде от Дупница до Благоевград. По магистрала "Хемус" също текат строителни дейности. Започва строителството на трилентовия път Русе-Шумен, каза още Павлова. По този начин ще отпушим тапите и ще премахнем задръстванията. Завършваме магистрала "Тракия". Тя ще е готова за летния сезон. Започваме строителство и на пътища северозападна България, където последните години не се е случвало такова нещо, обеща Павлова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5411 |07.02.2013 Л. Павлова: Черноморието ни се бетонира до 2009 г. . 53| 6710 |18.01.2013 Л. Павлова: Ситуацията с "Камчийски пясъци" е потресаваща . 70| 6156 |17.01.2013 Лиляна Павлова: Пълна забрана за строителство в зона А по морето . 0| 5869 |25.12.2012 Запомнете часа 13,55! И вижте защо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads