Реклама / Ads
0| 9854 |19.05.2020 НОВИНИ

Д.П. „чисти“ с дарение борчове на ФК „Левски“, натрупани при управлението на негов адвокат

.
Александър Ангелов, Делян Пеевски
Отново имаме шумна кампания и биене на тъпана на площада, че „най-големият дарител у нас“ – депутатът от ДПС Делян Пеевски, е отворил щедро кесията си. Този път „спасение“ получава не кой да е, а „ПФК Левски“. Има някаква логика, защото повечето борчове на клуба са в резултат на управлението на адвоката на Пеевски Александър Ангелов. Дарява или ”чисти” борчовете и имиджа депутатът?
 

„Депутатът от ДПС Делян Пеевски дари 500 000 лв. на ПФК "Левски", съобщават от синия клуб. Реално дарението на стойност 500 000 лв. не е лично от депутата, а от фирмата му „Интръст“ ЕАД. Мотивите на Пеевски били отново чисти като момина сълза и нито дума за борчовете на клуба, натрупани по времето, когато адвокатът му бе съсобственик.

 

Само преди 3 месеца феновете на ФК „Левски“ излязоха с отворено писмо до Иво Тонев, Александър Ангелов, Николай Иванов и Спас Русев, които са бившите управници на клуба. В него пишеше:

 

„От интервюто на Павел Колев стана ясно,че от 2012 г. до края на управлението на клуба от Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов са останали милионни задължения за ПФК Левски. И то не към футболисти или треньори, а към някакви други субекти, кръжали около клуба ни в този период. Вие трябва да ги знаете най-добре кои са ищците и какви са задълженията на ПФК Левски в тези над 20 съдебни дела… Господа, видно е, че не успяхте да се справите с управлението на ПФК Левски. След вас останаха милионни дългове. В обществото сте известни като заможни хора с охраните,с колите със затъмнени стъкла,със селфита от различни екзотични краища на планетата. Бъдете достойни мъже, коректни бизнесмени. Знаете как и можете да си платите дълговете на клуба, оставени от вашето управление. За да ходите с вдигната глава из България, а не да се криете. Ако вие сте забравили за вашите задължения, ние не сме забравили и никога няма да забравим.“, заявиха тогава феновете.

 

Малко след този призив Александър Ангелов се опита да замаже положенито, като даде към 140 хиляди лева, но тези трохи далеч не са достатъчни да се покрият задължения за милиони към "някакви други субекти кръжали около клуба".

 

Самият Александър Ангелов многократно се е отричал от ролята си на правен защитник на Пеевски. Отрече директно и при поемането на ръководството на футболния клуб дори. Друго говорят обаче множеството документите по дела срещу депутата в САЩ, в които адвокатското дружество на Ангелов „Авиора“ го представлява зад океана. Публични станаха и други документи с подписа на Ангелов . След разкритията на сайта „Бивол“ стана ясно, че зад офшорката „Виафот“, която иска да завземе военни завод „Дунарит“, стои именно той.

 

Любопитното е, че дарителската кампания за ФК "Левски" продължава с търсене на 800 000 евро през една от дарителските платформи, която до педи 20 дни разпределя извън каузите близо 10% от събраните средства, а мнозина се чудят дали и зад нея не стои корпулентния депутат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4914 |04.05.2020 Антонио Гутериш: Благодарение на ООН човечеството успя да избегне Трета световна война . 6| 4361 |14.04.2020 Българската патриаршия и Софийската митрополия с дарение за Жандармерията . 15| 5286 |18.03.2020 Ивайло Пенчев: Три частни болници приеха дарението ми . 15| 10083 |17.03.2020 Александровска болница върна дарението на ”Уолтопия” от 222 000 лв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads