Реклама / Ads
37| 37191 |24.01.2019 ГЛАСЪТ

Пеевски ще бъде арестуван. А днес заклаха Калигула…

.
Да, Делян Пеевски ще бъде арестуван. Повод за това предвиждане не са пророческа дарба, а последните действия на прокуратурата и най-вече на зам.-главния прокурор Иван Гешев. Той твърди, че върши всичко по закон. Ако това е така поне на 7%, колкото е доверието в държавното обвинение, значи задържането на Пеевски е ужасно закъсняло.
 

 

Аргументите

Тези, които днес извършват арести, повдигат обвинения, скалъпват доказателства, манипулират общественото мнение, „осигуряват“ свидетели, всяват страх, газят закона, променят правилата и закона според свои и на свои хора и босове интереси, мразят Пеевски дори повече от неговите жертви и опоненти. Мразят го, защото знаят много за него и той знае много за тях. Мразят го, защото са зависими, уязвими, унижавани, командвани, купувани, подигравани, заплашвани, прелъстявани, насилвани, мамени и пр. Защото са правили и правят компромиси, които са кошмар за тях всяка нощ. Защото колкото й да са развратени, пропаднали, страхливи, корумпирани, податливи, алчни, продажни, безчестни, аморални, фалшиви, подли и хазартни, знаят, че това е дъното. Знаят, че с тях е злоупотребено, а те злоупотребяват с други. Знаят, че не летят с дизелова ракета към Луната, а пропадат. А кочината, дори и златна – е кочина (по Фирдоуси).

 

Освен това трябва да се спасяват. Техните задници за неговия. Колкото и да е могъщ – е сам. И той им мисли същото. КОЙ кого. Но Пеевски финансово отслабва, а отсреща нетърпимостта расте. В един момент ще се възползват от правомощията и безконтролността, които той им даде. Няма ли да го защити интимно-мафиотското обкръжение, което се ояде покрай него, ще попитате. Не, ще го заплюят първи. Ще го натирят и предадат, както той е правил и прави със свои благодетели, учители и партньори. Пък и не се прощават лесно папките с компромати, които е предлагал на американските служби, за да се спасява по „Магнитски“. Хубав черен списък с известни и влиятелни политици.

 

Магистратите

Да не забравяме и магистратите, които се опитват да защитават закона и честта на професията и заради това са преследвани и публично клеймени от медийната кочина на Въпросния. Имат какво да му кажат.

 

Тежко разочаровани са дори тези, които е прелъстявал с обещания, издигал е на бленувани постове, захранвал със съмнителни пари. Чака ги участта на бушона, ако не го изпреварят.  

Това, което не успяха да направят многохилядните протести, ще го направят неговите пионки, ибрикчии, мегафони и слуги. Ще го арестуват, ще му повдигнат тежки обвинения и ще го поднесат на тепсия на българското общество и на партньорите в ЕС и САЩ. Едно добре изпечено ОПГ, с хрупкава коричка и лимонче в устата. А любимата му КПКОНПИ ще се нахвърли на имотите и банковите му сметки като хиена на мърша.

Процесът е необратим. И обещава грандиозност поне колкото помпозното откриване и онази кула в Пловдив – евростолицата на културата.

 

Камъче в обувката

Има обаче една дребна подробност, малко камъче в обувката. Тези, които ще хукнат с белезниците към Пеевски, в един момент ще го последват по пътя към килията. Защото са помагали, съучаствали, газели са закона и са репресирали опоненти на модела, който Пеевски представлява. Половината „меню“ на НК и НПК ги очакват… Този път и Доган няма да помогне, защото е разпоредител, раздавач на порции, стопанин на ТЕЦ и пр.

 

И ако Пеевски може да е благодарен за нещо в тази ситуация, то е че българският народ му подари от търпението си доста време да се налудува и безчинства. За сравнение римският народ е изтраял свинщините на Калигула много по-малко време. Точно на тази дата, 24 януари, 41-ва година, в подземията на Палатин (не го бъркайте с х-л „Берлин“) с него си поговорил префектът Касий Херея (нещо като Иван Гешев у нас). Кратък, фатален разговор.

 

Освен това Пеевски отлично знае за връзката си, на адвоката му и на един рекламен бос с офшорката, приписвана от Гешев на журналистката Елена Йончева, заради което й повдигнаха обвинение… И Гешев ще научи до ден-два. Интересно ще е, повярвайте.

 

Гладна кокошка, просо сънува, ще кажат скептиците. Но ще се надяват да съм прав. Задават се неприятни изненади за кочината. Вълка от Уолстрийт Джордан Белфорт бе казал: Колкото й пари да си натрупал, колкото й да си премислил всичко, един ден ФБР почуква на вратата ти. Споменаването на чужда служба не е случайно...

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Имам пет повдигнати обвинения от прокуратурата. В това число и от Специализираната. Гешев и Цацаров са наясно. Най-наясно е Пеевски, който опитва всичко, за да задуши финансово и по други начини сайта Фрог нюз. Забранено ми е да напускам страната, а на полицаи е разпоредено да ме проверяват и да разпитват съседи какви хора идват у нас, как съм с чашката и други простотии. Няма да се учудя, ако бъда задържан като враг на държавата или нещо от този род. Гадно ще ми е, но ще ме крепи мисълта, че не след дълго съкилийници ще са ми Пеевски и неговите кочинопоследователи. Аз съм преживял неща, каквито не пожелявам никому - те не са. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 36461 |21.12.2018 Истинската реч на Доган: за Пеевски, ТЕЦ-Варна, Кремъл и мафията-свиня . 18| 18490 |04.10.2018 На вниманието на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев-новини за неговия приятел Пеевски . 19| 13398 |21.09.2018 Да се обсъжда закон за медиите от Пеевски с пеевски заптиета е свинщина . 16| 23148 |24.07.2018 Войната срещу Пеевски е тежка, но победата - сладка. Лопедиум-ът свърши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads