Реклама / Ads
41| 7349 |13.02.2016 НОВИНИ

Пеевски ще съди Енчев, той зове гражданите да се противопоставят на мастодонта

.
Велизар Енчев
След като по Би Ти Ви казах, че Делян Пеевски трябва да бъде разпитан от турските служби заради съмнения за контрабанда на цигари и заявих, че той не може да е национален герой, империята "Булгартабак" отвърна на удара, пише в профила си в социалната мрежа Фейсбук независимият народен представител. И още:.
 
В платено съобщение, излъчено по всички медии, компанията обяви, че ще съди всеки, който уронва престижа й.

Какво още казах по Би Ти Ви: Че Делян Пеевски е проблем. Попитах има ли нещо, което да не е купил в България, дори сградата на БТВ? Че трябва да бъде разпитан от турското министерство на митниците заради съмненията, че е замесен с контрабанда на цигари. Че трябва да се види дали не са продавани цигари на "Булгартабак" на „Ислямска държава“. Че от Пеевски цари страх в този парламент. Че не съм чул някой от трибуната на НС да говори срещу него. И как Пеевски е получил в края на 2015 г. държавна поръчка за строителство на лот от автомагистрала „Хемус“ за 500 млн. лева.

По последния въпрос имам питане към министър Лиляна Павлова за парламентарния контрол, което Цецка Цачева задържа вече втори месец.

И така: Очаква се процес "Делян Пеевски срещу Велизар Енчев". Интересното в анкетата на в. "Стандарт", която героизира Пеевски, са критиките към мен от депутатите Георги Андонов /ГЕРБ/ и Драгомир Стойнев /БСП/. Прочетете ги внимателно и ще открието свидетелите по делото на страната на Пеевски.
Очевидно ще има политически процес, воден от олигарха Делян Пеевски срещу депутат, който от години е непримирим противник на ГЕРБ и ДПС.

Хубавото на този процес е, че ще лъснат много истини. Ще видим кой купи, продаде и препродаде "Булгартабак". Или по-точно - кой открадна тази държавна фирма. Ще видим кои всъщност са Пеевски и майка му и какви са връзките им с ГЕРБ, ДПС и БСП. Защо при управлението на Бойко Борисов точно фирма, свързана с Пеевски, получава държавна поръчка от половин милиард лева за строежа на АМ "Хемус".
На този процес ще се видят в съдебна зала мащабите на бизнесимперията "Пеевски", притежаваща мощен вестникарски концерн, цялото разпространение на българския печат, веригата "Лавка",телевизия, недвижимо имущество за милиони и нови придобивки, за които още никой не е чувал. Да не забравяме, че тази империя се опитва да сложи ръка и върху Химкомбината "Химко"и "Техномаркет".

На делото могат да бъде призовани както френският посланик Кабан и западноевропейски медии, вкл. "Шпигел",така и представители на сайта "Бивол", които първи открехнаха завесата над аферите на Пеевски и компания.
Призовавам всички честни български граждани: Нека се противопоставим на икономическо чудовище, което овладява и политическата власт! Нека се освободим от страха, насаждан от медиите на Пеевски!

В следващите дни ще внеса в НС следния въпрос към вътрешния министър Бъчварова: Има ли проверка на ДАНС по сигналите за контрабанда на български цигари в чужбина? И ако няма - кога ще се извърши такава проверка?
Юридическият екип на моята защита очаква да получи документи от България и чужбина, които ще помогнат в битката за истината, заключава Енчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4487 |13.02.2016 Александър Велев: Казусът "Доган и Пеевски" може да е PR акция . 18| 4740 |12.02.2016 Бъчварова за Пеевски и Доган: Това са лични права на отделни граждани . 19| 9700 |12.02.2016 Адв. Хаджигенов за Фрог: Ще проверяват Пеевски така, както на Цветанов жилищата . 55| 10333 |12.02.2016 Данъчните подпукаха Делян Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads