Реклама / Ads
0| 12785 |20.04.2016 НОВИНИ

Пеевски трубадури обърнаха резбата, вече го плюят

.
Недялко брани Пеевски пред Сашо Диков. От днес вече ще го плюе...
Част от пеевските медии вече обърнаха резбата. Часове след изявлението на премиера Бойко Борисов, че олигархът от ДПС е избягал в чужбина, острието на модела #Кой, любимият на Делян Пеевски сайт ПИК почна да напада доскорошния си покровител.
 
„Пеевски бяга като Цветан Василев”, пише недялковата агенция, наричана от някои „флагман на кафявите медии”. Причината обаче не била само в изпаряването на депутата, а лют скандал за пари. Недялко и Пеевски се изпокарали зверски покрай финансирането на рекламираната шумно месеци наред телевизия „Пик тв”. Депутатът отказал да налива повече в проекта, което хвърлило в ужас Недялков. В неродената още тв вече били утвърдени назначенията на най-верните на модела Кой журналисти начело с Валерия Велева. Когато обаче Борисов спря обществени поръчки, проекта се разкалял. Решението на премиера уж не засягаше самият Делян, както сам той заяви, но реално загубите му били за над 1 млрд. Това споделили разтревожени някои от най-доверените му лица – адвокати, финансисти и физкултурници.


Главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов даваше мило и драго да се отърка в Пеевски. Но като един истински Павлик Морозов - вече е готов да го предаде.

Крадливият политик и набеден бизнесмен, който направи кариера с отпуснатите му от КТБ милиони, от месеци не се вясва в Народното събрание, където е работното му място. Завърнал се само за рождения ден на Доган – 29 март, - след което отпрашил отново.

Депутати от ДПС вече окрито разказват, че Пеевски строял хотел за над 100 млн долара в Дубай. С тази инвестиция искал да си купи разположението на местните власти, за да не го върнат в България, ако прокуратурата все пак понечи да разследва далаверите, с които се свързва името му през последните години. Говори се също, че е спрял финансирането на много от досегашните си протежета в различни институции, без тези в прокуратурата и съда. Дори назначените от него хора в службите и МВР минали на „диета” – отрязал им месечните дажби наполовина.

Какво ще стане с останалите медии от т.нар. „империя” на Делян и майка му Ирена никой не знае. Един от доверените му босове вече преминал към една банка, която запушвала финансовите пробойни на вестника.

 

Очакват се драматични събития и във ФК „Левски”. Шефове от Виваком пък заплашили да пуснат сигнал до прокуратурата за източени от фирмата над 18 млн уж за отбора и стадиона, а всъщност къде са потънали парите не било известно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4853 |20.04.2016 МВР не знае да е сваляна охраната на Пеевски . 0| 5337 |19.04.2016 Пеевски отсъства по уважителни причини от НС? . 0| 4870 |19.04.2016 Дайнов: Друг Пеевски ще се намери при този модел . 4| 18019 |15.04.2016 Хвалете Цацаров и Цветанов, внушавайте преврат, наредил Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads