Реклама / Ads
20| 12702 |29.02.2016 НОВИНИ

Пеевски заплашвал Местан по телефона, командвал и НСО

.
Частни гардове пазят Пеевски и в парламента...
Делян Пеевски е депутатът, заплашил по телефона Лютви Местан. Пак той заповядал на шефа на НСО ген. Ангел Антонов да свали охраната на все още председателя на ДПС. Часове по-късно двама служители на НСО все пак са върнати да пазят Местан, който през това време потърсил закрила в турското посолство в София.
 
Това научи Фрог нюз от близки на новият лидер на нерегистрираната все още партия ДОСТ Местан.

"Депутат от ДПС с голямо влияние във всички сфери, е заплашил Мютви Местан по телефона. Местан се свързва с началника на Националната служба за охрана, след това и с върховния главнокомандващ, тоест президента. Не е получил закрила от държавата и затова е отишъл в турското посолство, където е имал уговорена среща, вечеря", заяви в студиото на бТВ Хюсеин Хафъзов, един от учредителите на новата партия ДОСТ, считана за алтернатива на ДПС. Той не назова директно името на Пеевски, но на всички е ясно, че има предвид именно него.

 

Информацията, свързана с охраната на бившия председател на ДПС Лютви Местан, обаче е класифицирана и не може да бъде огласявана. Това се разбира от отговора на началника на Националната служба за охрана Ангел Антонов, даден след питане на "Дневник". Генералът обаче не казва колко пъти и кога е разговарял с него Пеевски и какво са говорили.

 

Досега прокуратурата не е започнала разследване за заплахите, отправени към Лютви Местан в навечерието на Коледа 2015 г, когато той бе низвергнат и отстранен от лидерската позиция в движението. За причина се сочи изявлението му по повод сваления руски самолет от турските ВВС, но мнозина смятат, че причините са икономически - боричкания за разпределението на обществените поръчки.

Вместо да бъде привикан на разпит за отправените заплахи срещу лидера на движението, Делян Пеевски бе обявен за жертва на нов заговор за убийство и му бе назначена държавна охрана, финансирана от данъкоплатците. Пеевски е най-пазеният политик в цяла Европа, защото за безопасността му отговарят десетки частни гардове, коментира пред Фрог нюз депутат от ДПС. Според публикации в медиите, семейството на олигарха, приближен на Доган, плаща около 200 000 евро месечно за телохранители и огранителна техника. НАП обаче така и не си прави труда да провери какъв е произхода на тези огромни суми. Членове на екипа охранители е с пропуски за Народното събрание, където тези гардове влизат въоръжени, твърдят хора от движението.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 22300 |28.02.2016 Доган признал: Пеевски е воденичен камък и за ДПС, и за мен . 8| 7057 |25.02.2016 Само във Фрог: Анонимен свидетел докладвал за заплахата срещу Пеевски . 22| 11608 |25.02.2016 Дончева: Тези, които контролират Пеевски, му сложиха охрана . 6| 4495 |24.02.2016 ДПС пита Брюксел за забраната Пеевски и Доган да влизат в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads