Реклама / Ads
5| 11431 |27.06.2016 НОВИНИ

Пеевски заповядал ЦСКА да е на Божков, Боби се крие във Франция

.
След ”Левски” Пеевски иска да налапа и ЦСКА...
Боби Михайлов се скри във Франция, не си вдига телефона и изчаква там развитието на драмата с ЦСКА. Делян Пеевски му заповядал да не дава ЦСКА на Гриша Ганчев, а на Васил Божков. В противен случай щял да му пусне прокурори и данъчни да го съсипят.
 
Този слух обикаля футболните среди през последните дни. Затова и премиерът Бойко Борисов разпоредил на спортния министър Кралев да се заеме със скандала, защото Боби Михайлов го няма никакъв. Борисов иска Кралев да събере Ганчев и Божков на помирителна среща и тримата да решат съдбата на „червените”.

Депутатът от ДПС обаче се запънал и прави всичко, за да мине ЦСКА в ръцете на Васил Божков. Олигархът, длъжник с милиони на банки, се надявал да използва ултраси на „армейците” за свои политически цели и с тях да притиска правителството. Той вече постъпил по този начин с ФК „Левски”, където съсобственик стана личният му адвокат Александър Ангелов. Друг негов човек там е Иво Тонев, който обаче напоследък се разбунтува срещу намесата в действията на ръковоството и заплаши, че си тръгва. Пеевски обаче заявил пред свои авери, че има компромати за Тонев, свързани с негова слабост, и той щял да се завре в миша дупка и да си трае.

 

Още не е ясно, кога ще се проведе срещата при министър Кралев за ЦСКА, както не е ясно дали въобще Ганчев и Божков ще се съгласят. По същество решенията от тази среща ще са пожелателни, тъй като Спортното министерство няма пълномощия да решава футболни проблеми. Това е работа на футболния съюз, оглавяван понастоящем от Михайлов, коментираха пред Фрог нюз юристи. Преди няколко години Министерството на спорта в Полша бе критикувано остро и дори наказано от Брюксел и ФИФА, че се меси в проблеми на футбола, припомнят запознати.

Ден преди премиерът да избухне, привърженици на „червения” клуб написаха открито писмо, в което приканиха управниците в държавата, както и прокуратурата да вземат най-сетне окончателно решение за спасението на клуба, което предлага ловешкия бизнесмен. Адвокати на Ганчев внесоха миналата седмица оздравителн план на клуба. В последната минута на крайния срок и хора на Божков сториха същото.

Никой не казва открито обаче, че зад скандала стои Пеевски, но всички са наясно с това. Не се споменава дори, че жената, с която живее собственикът на „Левски” адв. Ангелов – адв. Преслава Караджова, - е в управата на фондация „Петър Манзжуков”, който заедно със сина си претендират и за ЦСКА. Караджгова в същото време е член и на управата на завод „Юри Гагарин” (част от Булгартабак) в Пловдив, притежаван от фирми, свързани с Пеевски.

По чиста „случайност” Пеевски и двойката Ангелов-Караджова притежават съседски къщи в баровски квартал между Драгалевци и Симеоново. Тези и други факти са известни във Футболния съюз, известни са в спортните среди, но никой не смее да ги изрече открито, за да стане ясно какви интереси стоят зад драмата на „червения” клуб, ядосват се футболни деятели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4817 |26.06.2016 Борисов отвърна на ЦСКА-феновете: Сагата трябва да приключи до четвъртък . 29| 5274 |26.06.2016 Феновете на ЦСКА проводиха писмо до Б. Борисов . 6| 14617 |23.06.2016 Гриша Ганчев внесе оздравителен план за ЦСКА в съда . 2| 5888 |23.06.2016 Охраняван ли е Пеевски от НСО се оказа държавна тайна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads